Prawda jest taka że chyba lepiej to skonsumować niż inwestować, to jest tak mała kwota, że jakiekolwiek inwestycje nie starczą nawet na waciki.
Prawda jest taka że chyba lepiej to skonsumować niż inwestować, to jest tak mała kwota, że jakiekolwiek inwestycje nie starczą nawet na waciki.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
+1 dla funta. Jak to ma i tak leżeć, to lepiej w funcie niż na lokacie, zysk będzie większy. IMHO.
Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem![]()
c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
mój FB
mój Flickr
10 tys zł, to nie jest jakaś tam ekstremalna kwota. Ale jeżeli wpłacimy ją na procent w wysokości około 4 czy 5% w skali roku, to w ciągu 10 czy 15 lat, spokojnie można uzyskać wielokrotność tej kwoty. A będzie to wtedy jakiś kapitał początkowy który posłuży na dofinansowanie emerytalne. Może zreformują IKE czy IKEZ, tak aby bardziej opłacało się oszczędzać. Bo jak się czyta na baza-wiedzy to jedynym wabikiem jest zwolnienie z podatku belki, co wydaje być niedostatecznym wabikiem dla wielu z nas.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-01-2017 o 11:39
Za 10 tys. to można nieźle zabalować, ale zainwestować ??
O obiektywach wiem prawie wszystko
Jakby zrobił jak radziłem, już by zarobił ponad 120 zł.....porządne waciki do czyszczenia sprzętu w kilka dni....![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Ja bym szedł w lokaty.
Idea Bank ma dobrą ofertę na 4% i nie trzeba zakładać tam u nich konta.
Nie są to może duże pieniądze, ale jak będziesz cały czas coś wybierał, to uzbiera się ładnie.
Lokaty na 3 miesiące - ranking, zestawienie, porównanie - ja tutaj ostatnio sprawdzałem
lokaty najlepiej w mbank 3dni