Pokaż wyniki od 1 do 10 z 692

Wątek: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Wracając do 5d mIV to dalej uważam, że poza ślubniakami (ze względu na wysokie ISO) lepiej jest wybrać Canona 5DS
    Lepiej bo co? Bo fajnie jest robić zdjęcia ze statywu?
    Zapewniam ciebie, że ze względu na wysokie ISO to ślubniacy radzą sobie doskonale nawet na 6D, 5DIII czy 5DII a nawet na starym 5D.
    5DIV to fajny sprzęt ale nie róbmy sobie jaj i nie twórzmy fałszywej alternatywy 5DIV vs 5DS. Podobna cena o niczym nie świadczy.
    Osobiście gdybym miał kupować nowe FF to matrycy mającej 50mpx w ogóle nie brałbym pod uwagę.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Lepiej bo co? Bo fajnie jest robić zdjęcia ze statywu?
    Zapewniam ciebie, że ze względu na wysokie ISO to ślubniacy radzą sobie doskonale nawet na 6D, 5DIII czy 5DII a nawet na starym 5D.
    5DIV to fajny sprzęt ale nie róbmy sobie jaj i nie twórzmy fałszywej alternatywy 5DIV vs 5DS. Podobna cena o niczym nie świadczy.
    Osobiście gdybym miał kupować nowe FF to matrycy mającej 50mpx w ogóle nie brałbym pod uwagę.

Ja mając 5dsr rzadko kiedy używam statywu. Na początku po przesiadce z 5dm3 faktycznie musiałem trochę skrócić czas naświetlania, ale bez przesady. Dla stałki 35 czy 50 ustawiam 1/50 czy 1/60 i zdjęcia są ostre, dla obiektywów z iS 1/15. Czemu byś nie brał? Jedyną wadą którą ja dostrzegam po pół roku użytkowania to wielkość plików.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Ja mając 5dsr rzadko kiedy używam statywu. Na początku po przesiadce z 5dm3 faktycznie musiałem trochę skrócić czas naświetlania, ale bez przesady. Dla stałki 35 czy 50 ustawiam 1/50 czy 1/60 i zdjęcia są ostre, dla obiektywów z iS 1/15. Czemu byś nie brał? Jedyną wadą którą ja dostrzegam po pół roku użytkowania to wielkość plików.
    Owszem
    Ja byłem miło zaskoczony jak ładnie wygląda mRaw z 5Dsr na iso12800, ma tylko 28Mpix
    Nawet ciekaw jestem takiego porównania 5d IV vs 5Ds na mRaw
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Uprawnienia umieszczania postów