Strona 40 z 70 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 692

Wątek: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Jakoś niespecjalnie tęsknię za nową Sigmą Art.
    Ciekawe czy powiesz to samo, jak wyjdzie nowy Canon 85mm L, bo umówmy się aktualna 85mm 1.2 to nie jest 100% konkurencja dla nowej art.

Wracając do 5d mIV to dalej uważam, że poza ślubniakami (ze względu na wysokie ISO) lepiej jest wybrać Canona 5DS R. Ja już się tak przyzwyczaiłem do 50mpix i braku filtra AA, że wszystkie te zdjęcia z 5dm iv są dla mnie jakieś takie nieostre i nieszczegółowe.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Wracając do 5d mIV to dalej uważam, że poza ślubniakami (ze względu na wysokie ISO) lepiej jest wybrać Canona 5DS
    Lepiej bo co? Bo fajnie jest robić zdjęcia ze statywu?
    Zapewniam ciebie, że ze względu na wysokie ISO to ślubniacy radzą sobie doskonale nawet na 6D, 5DIII czy 5DII a nawet na starym 5D.
    5DIV to fajny sprzęt ale nie róbmy sobie jaj i nie twórzmy fałszywej alternatywy 5DIV vs 5DS. Podobna cena o niczym nie świadczy.
    Osobiście gdybym miał kupować nowe FF to matrycy mającej 50mpx w ogóle nie brałbym pod uwagę.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Lepiej bo co? Bo fajnie jest robić zdjęcia ze statywu?
    Zapewniam ciebie, że ze względu na wysokie ISO to ślubniacy radzą sobie doskonale nawet na 6D, 5DIII czy 5DII a nawet na starym 5D.
    5DIV to fajny sprzęt ale nie róbmy sobie jaj i nie twórzmy fałszywej alternatywy 5DIV vs 5DS. Podobna cena o niczym nie świadczy.
    Osobiście gdybym miał kupować nowe FF to matrycy mającej 50mpx w ogóle nie brałbym pod uwagę.

Ja mając 5dsr rzadko kiedy używam statywu. Na początku po przesiadce z 5dm3 faktycznie musiałem trochę skrócić czas naświetlania, ale bez przesady. Dla stałki 35 czy 50 ustawiam 1/50 czy 1/60 i zdjęcia są ostre, dla obiektywów z iS 1/15. Czemu byś nie brał? Jedyną wadą którą ja dostrzegam po pół roku użytkowania to wielkość plików.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

bo umówmy się aktualna 85mm 1.2 to nie jest 100% konkurencja dla nowej art.
    A tego nie zrozumiałem, niby dlaczego?

Jedyną wadą którą ja dostrzegam po pół roku użytkowania to wielkość plików.
    A jedyną wadą w 5DIV jaką dostrzegam jest trudniej ( niż w 5DIII ) otwierająca się klapka od baterii
    Ostatnio edytowane przez Irek07 ; 17-11-2016 o 20:29

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Ja mając 5dsr rzadko kiedy używam statywu. Na początku po przesiadce z 5dm3 faktycznie musiałem trochę skrócić czas naświetlania, ale bez przesady. Dla stałki 35 czy 50 ustawiam 1/50 czy 1/60 i zdjęcia są ostre, dla obiektywów z iS 1/15. Czemu byś nie brał? Jedyną wadą którą ja dostrzegam po pół roku użytkowania to wielkość plików.
    Owszem
    Ja byłem miło zaskoczony jak ładnie wygląda mRaw z 5Dsr na iso12800, ma tylko 28Mpix
    Nawet ciekaw jestem takiego porównania 5d IV vs 5Ds na mRaw
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ciekawe czy powiesz to samo, jak wyjdzie nowy Canon 85mm L, bo umówmy się aktualna 85mm 1.2 to nie jest 100% konkurencja dla nowej art.

Wracając do 5d mIV to dalej uważam, że poza ślubniakami (ze względu na wysokie ISO) lepiej jest wybrać Canona 5DS R. Ja już się tak przyzwyczaiłem do 50mpix i braku filtra AA, że wszystkie te zdjęcia z 5dm iv są dla mnie jakieś takie nieostre i nieszczegółowe.
    Panowie najlepszym wyborem dla ślubniaków będzie pójście na warsztaty do Trzcionki, Małachowskiego lub Bojara i darowanie sobie nowości sprzętowych

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Panowie najlepszym wyborem dla ślubniaków będzie pójście na warsztaty do Trzcionki, Małachowskiego lub Bojara i darowanie sobie nowości sprzętowych
    Dla ślubniaków pewnie tak a dla amatorów zostanie... papryka na ISO 12800 Z wyłączonym odszumianiem zarówno w aparacie jak i LR, bez żadnej obróbki. Taki, rzec można, goły RAW. Crop 50% żeby lepiej było widać szumy.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

No i dokładnie to samo ale na 5DIII. Na pierwszy rzut oka widać który aparat jest lepszy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Dosyć! Nie pokazuj papryki z 6d! Prawda może zabić.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Dosyć! Nie pokazuj papryki z 6d! Prawda może zabić.
    Fakt, prawda może zabićAle przynajmniej nikt teraz nie powie że 5dIV jest lepszy od 5DIII, przynajmniej na ISO 12800. A wszystko to dzięki papryce z Biedronki

Strona 40 z 70 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów