Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 115

Wątek: Wybór stałki 35mm

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Wybór stałki 35mm

Dzięki za sugestie.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, a mianowicie czy warto zakupić SIGMA DOCK do regulacji obiektywu Sigmy? Czy często zdarzają się w nowych FF/BF?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Mnie nurtuje co tak bardzo chcesz wystawić na giełdzie wszystko o co pytasz zostalo juz napisane tyle razy, ze slepy by znalazl JAKBY TYLKO CHCIAŁ.
    SONY

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, a mianowicie czy warto zakupić SIGMA DOCK do regulacji obiektywu Sigmy? Czy często zdarzają się w nowych FF/BF?
    Moim zdaniem niekoniecznie od razu. Generalnie z moich doświadczeń wynika że nowe sigmy są skalibrowane równo w sensie dla różnych odległości, a rozrzut jest dla punku O. Dlatego łatwo można ustawić to za pomocą mikrokalibracji - tylko na litość boską nie rób tego na tych tablicach kalibracyjnych bo nigdy nie dojdziesz do ideału. Je możesz zostawić na koniec. Jedna osoba z forum po próbach youtubowych już miała zwracać obiektyw, a wystarczyło dodać +5 w mikroregulacji w body aby był ideał.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Moim zdaniem niekoniecznie od razu. Generalnie z moich doświadczeń wynika że nowe sigmy są skalibrowane równo w sensie dla różnych odległości, a rozrzut jest dla punku O. Dlatego łatwo można ustawić to za pomocą mikrokalibracji - tylko na litość boską nie rób tego na tych tablicach kalibracyjnych bo nigdy nie dojdziesz do ideału. Je możesz zostawić na koniec. Jedna osoba z forum po próbach youtubowych już miała zwracać obiektyw, a wystarczyło dodać +5 w mikroregulacji w body aby był ideał.
    Dzięki za cenna i rzetelną informację.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Mnie nurtuje co tak bardzo chcesz wystawić na giełdzie wszystko o co pytasz zostalo juz napisane tyle razy, ze slepy by znalazl JAKBY TYLKO CHCIAŁ.
    Nie rozumiem skąd u Ciebie tyle agresji? Przecież jak nie chcesz to nikt Ciebie nie zmusi by dzielić się zdobytym doświadczeniem.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Przeczytaj swoje ostatnie 20postow albo więcej
    I tu nie ma zadnej agresji, pytasz o rzeczy na ktore odpowiedzi znajdziesz bez problemu, tylko Ci sie nie chce, albo nabijasz posty do gieldy tak jak mówiłem
    SONY

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Przeczytaj swoje ostatnie 20postow albo więcej
    I tu nie ma zadnej agresji, pytasz o rzeczy na ktore odpowiedzi znajdziesz bez problemu, tylko Ci sie nie chce, albo nabijasz posty do gieldy tak jak mówiłem
    A co zamierzasz kupić,to może ktoś Tobie sprzeda?

Początki nałogu Awatar merida

Warto kupić docka.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Czytalem na ten temat. Niektorzy twierdza ze nie zawsze trzeba, ale dzieki, wezmę to pod uwage.

Uzależniony
    Miasto
    .

Zawsze możesz docka wypożyczyć. u mnie różnica jest z bliska 0 a na nieskończoność +10 i tego w body nie ustawisz.
    Też miałem obiektyw zwracać (35A) a został i nawet kupiłem 20A (tu mniejsza regulacja bo od 3 do 7)

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów