Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Robaczki w wizjerze

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Robaczki w wizjerze

Cytat Zamieszczone przez steamhammer Zobacz posta
    To roztocze. Wyjmij baterię, aparat do szczelnego worka plastikowego i do zamrażarki na dobę.
    po tym czasie wyjmij aparat i nie otwierając worka doprowadź do temp. pokojowej.
    Zwierzaczki powinny padnąć.
    Hahahaha! Roztocze nie jest widzialne ludzkim okiem, skad Ty to wziąłeś?
    SONY

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Hahahaha! Roztocze nie jest widzialne ludzkim okiem, skad Ty to wziąłeś?
    Roztoczy jest kilkadziesiąt tysięcy gatunków. Posiadają wymiary do 1 mm.

Uzależniony Awatar italy

Jak zwał tak zwał = ale ja się z tym męczę Co ciekawe- one uprawiają dzienny styl życia chyba , po zachodzie słońca na próżno ich szukać w wizjerze

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez steamhammer Zobacz posta
    Roztoczy jest kilkadziesiąt tysięcy gatunków. Posiadają wymiary do 1 mm.
    i je rozpoznałeś po takim zdjęciu jakie zamieścił italy
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Nie chcę pogłębiać Twojej frustracji, ale takie pajączki mają malutkie dupki i robią kupki z zawartością guaniny na matówki.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie chcę pogłębiać Twojej frustracji, ale takie pajączki mają malutkie dupki i robią kupki z zawartością guaniny na matówki.
    No dobra, teraz na poważnie - skoro mają mi narobić na matówkę , to powinny chodzić po niej, a nie ma ich tam,przyglądałem się matówce przez dość dobrej jakości lupę.A nawet jakby były w jej okolicy gdzieś , to powinny się pokazać co jakiś czas na niej , lub zostawić odchody na powierzchni.Jak patrzę przez wizjer, one tylko łażą po określonej ramką widocznością .Wygląda to tak jakby dochodziły do granicy czegoś co je dalej nie puszcza i zawracały.Dlatego moje przypuszczenia, że są w wizjerze.I stąd pytanie o te wkręty,i czy ktoś rozkręcał i wyciągał wizjer .Boje się jedynie, czy wykręcając wizjer, a muszę też wykręcić i prawdopodobnie zdementować pokrętło regulacji dioptrii,czy potem ono będzie po skręceniu działać jak należy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wiele zależy od tego co wczesniej jadły. W aparacie jest wiele dla nich rzeczy szkodliwych, które prowadzą do rozwolnienia. Mogą się wtedy pojawiać smugi i dodatkowe szumy na zdjęciach.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    No dobra, teraz na poważnie - skoro mają mi narobić na matówkę , to powinny chodzić po niej, a nie ma ich tam,przyglądałem się matówce przez dość dobrej jakości lupę.A nawet jakby były w jej okolicy gdzieś , to powinny się pokazać co jakiś czas na niej , lub zostawić odchody na powierzchni.Jak patrzę przez wizjer, one tylko łażą po określonej ramką widocznością .Wygląda to tak jakby dochodziły do granicy czegoś co je dalej nie puszcza i zawracały.Dlatego moje przypuszczenia, że są w wizjerze.I stąd pytanie o te wkręty,i czy ktoś rozkręcał i wyciągał wizjer .Boje się jedynie, czy wykręcając wizjer, a muszę też wykręcić i prawdopodobnie zdementować pokrętło regulacji dioptrii,czy potem ono będzie po skręceniu działać jak należy.
    Miałem pajączka podobnej wielkości i identycznie lokalizowanego w 5dII. Nic nie pomagało. Wyjmowałem matówkę i ponownie ją wkładałem, a pajączek wracał. Trochę wręcz ze mną zwiedził. Nie wiem co jadł. Kupy nie robił (przynajmniej w widocznym miejscu, może się wstydził). Zostawiłem body otwarte i położyłem na mocowaniu bagnetu na kilka dni ku dołowi. Pajączek zniknął. Nie wiem czy poszedł czy umarł. W każdym razie zniknął. Nawet za nim tęskniłem.

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    W aparacie jest wiele dla nich rzeczy szkodliwych, które prowadzą do rozwolnienia. Mogą się wtedy pojawiać smugi
    Zapodam im w takim razie Stoperan

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nawet za nim tęskniłem.
    Masz rację - ja co mam czas to zerkam w wizjer i wręcz jestem zawiedziony chwilowym brakiem parki w wizjerze .W tym momencie ich tam nie ma , pewnie jeszcze śpią skołowane zmianą czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Masz rację - ja co mam czas to zerkam w wizjer i wręcz jestem zawiedziony chwilowym brakiem parki w wizjerze .W tym momencie ich tam nie ma , pewnie jeszcze śpią skołowane zmianą czasu
    Hmm. Masz parkę. Musisz czuć się za nie trochę odpowiedzialny i zapewniać im trochę intymności. Może gdy rodzina się powiększy zaczną szukac większego domu z ogródkiem.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Znalazłem podobny temat u nikoniarzy, poza żartobliwymi postami nic konkretnego. Pewnie i tak tu się skończy .Zagazowanie, ususzenie, zagłodzenie, nie wchodzi w rachubę
    W podobnym temacie na innych forach przewija się w zasadzie to samo:

1. wyjąć obiektyw, ułożyć body otworem na dół i włożyć do plastikowej zamykanej szczelnie torebki - czekać;
    2. j.w. ale dołożyć do torebki coś na wabia np. papierek z kroplą syropu klonowego ( to pewnie w stanach);
    3. jak pkt.1 ale do torebki włożyć coś nieprzyjemnego np kulki na mole.
    4. jak pkt.1 ale do torebki włożyć watę nasączoną alkoholem izopropylowym.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów