Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Robaczki w wizjerze

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Robaczki w wizjerze

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Hahahaha! Roztocze nie jest widzialne ludzkim okiem, skad Ty to wziąłeś?
    Roztoczy jest kilkadziesiąt tysięcy gatunków. Posiadają wymiary do 1 mm.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez steamhammer Zobacz posta
    Roztoczy jest kilkadziesiąt tysięcy gatunków. Posiadają wymiary do 1 mm.
    i je rozpoznałeś po takim zdjęciu jakie zamieścił italy
    SONY

Uzależniony Awatar italy

To roztocze.
    Kurcze a skąd ja to mogłem załapać ???

Wyjmij baterię, aparat do szczelnego worka plastikowego i do zamrażarki na dobę.
    po tym czasie wyjmij aparat i nie otwierając worka doprowadź do temp. pokojowej.
    tak się zastanawiam, czy aby to nie zaszkodzi elektronice.

Zwierzaczki powinny padnąć.
    Pewnie tak, ale gdzie one wtedy zostaną a jak padną na matrycy ?
    Ale pomysł do przemyślenia, dziękuję .

Coś już napisał

To roztocze kurzu domowego. Gdzieś czytałem że w jednej kołdrze może ich być milion sztuk.
    Oczywiście to niekoniecznie ten sam gatunek co na matówce.Jeśli chodzi o Twoją obawę
    o elektronikę mrożoną do -20 C to nie jest to temperatura ekstremalna.Taką temp.spokojnie
    wytrzyma, chyba że układ ma jakąś wadę ukrytą która prędzej czy później i tak wyjdzie.(np.zimny lut)

Uzależniony Awatar italy

Jak zwał tak zwał = ale ja się z tym męczę Co ciekawe- one uprawiają dzienny styl życia chyba , po zachodzie słońca na próżno ich szukać w wizjerze

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Nie chcę pogłębiać Twojej frustracji, ale takie pajączki mają malutkie dupki i robią kupki z zawartością guaniny na matówki.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie chcę pogłębiać Twojej frustracji, ale takie pajączki mają malutkie dupki i robią kupki z zawartością guaniny na matówki.
    Wiele zależy od tego co wczesniej jadły. W aparacie jest wiele dla nich rzeczy szkodliwych, które prowadzą do rozwolnienia. Mogą się wtedy pojawiać smugi i dodatkowe szumy na zdjęciach.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    No dobra, teraz na poważnie - skoro mają mi narobić na matówkę , to powinny chodzić po niej, a nie ma ich tam,przyglądałem się matówce przez dość dobrej jakości lupę.A nawet jakby były w jej okolicy gdzieś , to powinny się pokazać co jakiś czas na niej , lub zostawić odchody na powierzchni.Jak patrzę przez wizjer, one tylko łażą po określonej ramką widocznością .Wygląda to tak jakby dochodziły do granicy czegoś co je dalej nie puszcza i zawracały.Dlatego moje przypuszczenia, że są w wizjerze.I stąd pytanie o te wkręty,i czy ktoś rozkręcał i wyciągał wizjer .Boje się jedynie, czy wykręcając wizjer, a muszę też wykręcić i prawdopodobnie zdementować pokrętło regulacji dioptrii,czy potem ono będzie po skręceniu działać jak należy.
    Miałem pajączka podobnej wielkości i identycznie lokalizowanego w 5dII. Nic nie pomagało. Wyjmowałem matówkę i ponownie ją wkładałem, a pajączek wracał. Trochę wręcz ze mną zwiedził. Nie wiem co jadł. Kupy nie robił (przynajmniej w widocznym miejscu, może się wstydził). Zostawiłem body otwarte i położyłem na mocowaniu bagnetu na kilka dni ku dołowi. Pajączek zniknął. Nie wiem czy poszedł czy umarł. W każdym razie zniknął. Nawet za nim tęskniłem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Zaczynam się bać o swój sprzęt

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Hmm. Masz parkę. Musisz czuć się za nie trochę odpowiedzialny i zapewniać im trochę intymności. Może gdy rodzina się powiększy zaczną szukac większego domu z ogródkiem.
    Pewnie już mają gdzieś na płycie głównej gniazdko uwite i czekają na potomstwo

Uzależniony Awatar italy

No dobra, teraz na poważnie - skoro mają mi narobić na matówkę , to powinny chodzić po niej, a nie ma ich tam,przyglądałem się matówce przez dość dobrej jakości lupę.A nawet jakby były w jej okolicy gdzieś , to powinny się pokazać co jakiś czas na niej , lub zostawić odchody na powierzchni.Jak patrzę przez wizjer, one tylko łażą po określonej ramką widocznością .Wygląda to tak jakby dochodziły do granicy czegoś co je dalej nie puszcza i zawracały.Dlatego moje przypuszczenia, że są w wizjerze.I stąd pytanie o te wkręty,i czy ktoś rozkręcał i wyciągał wizjer .Boje się jedynie, czy wykręcając wizjer, a muszę też wykręcić i prawdopodobnie zdementować pokrętło regulacji dioptrii,czy potem ono będzie po skręceniu działać jak należy.

Uzależniony Awatar italy

W aparacie jest wiele dla nich rzeczy szkodliwych, które prowadzą do rozwolnienia. Mogą się wtedy pojawiać smugi
    Zapodam im w takim razie Stoperan

--- Kolejny post ---

Nawet za nim tęskniłem.
    Masz rację - ja co mam czas to zerkam w wizjer i wręcz jestem zawiedziony chwilowym brakiem parki w wizjerze .W tym momencie ich tam nie ma , pewnie jeszcze śpią skołowane zmianą czasu

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów