Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Eksperyment 85mm na FF vs 50mm na APSC

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Eksperyment 85mm na FF vs 50mm na APSC

Widzę, że kol. tombas już się zdecydował na zakup 85L II bo wrzucił ogłoszenie, że kupi - to jak kupi to przetestuje i może podzieli się wrażeniami.
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Widzę, że kol. tombas już się zdecydował na zakup 85L II bo wrzucił ogłoszenie, że kupi - to jak kupi to przetestuje i może podzieli się wrażeniami.
    czy zdecydował?
    i tak, i nie
    generlnie te fotki z sony przemawiaja za tym zeby nie kombinowac, tylko "jechać' tym co sie ma... natomiast zdjecia z 400d i 5d to nie do konca jest to o czym mówiłem bo tu w kadrze widac "efekt cropa" (robione z tego samego miejsca)a mnie chodziło o 'identyczne" wypełnienie kadru
    ale że sezon jest w miare udany i pare złotych zostało w skarbonce, no to kusi... ;-)
    generalnie, jak sie spodziewałem róznica jest, tylko pytanie czy warta 7-8K pln? dlatego szukam uzywki, jak nie spełni oczekiwan to pewnie sprzedam z niewielka strata... ;-)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    czy zdecydował?
    i tak, i nie
    generlnie te fotki z sony przemawiaja za tym zeby nie kombinowac, tylko "jechać' tym co sie ma... natomiast zdjecia z 400d i 5d to nie do konca jest to o czym mówiłem bo tu w kadrze widac "efekt cropa" (robione z tego samego miejsca)a mnie chodziło o 'identyczne" wypełnienie kadru
    ale że sezon jest w miare udany i pare złotych zostało w skarbonce, no to kusi... ;-)
    generalnie, jak się spodziewałem różnica jest, tylko pytanie czy warta 7-8K pln? dlatego szukam uzywki, jak nie spełni oczekiwan to pewnie sprzedam z niewielka strata... ;-)
    Myślę, że posikasz się lub popłaczesz (co wolisz) ze szczęścia po pierwszych dobrych strzałach. 85L lubi odpowiednią scenerię i światło żeby pokazać pazur.
    Jeśli nie zrobi na tobie wrażenia, to raczej żadna inna 85tka nie zrobi.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Myślę, że posikasz się lub popłaczesz (co wolisz) ze szczęścia po pierwszych dobrych strzałach. 85L lubi odpowiednią scenerię i światło żeby pokazać pazur.
    Jeśli nie zrobi na tobie wrażenia, to raczej żadna inna 85tka nie zrobi.
    na przestrzeni kilku lat robiłem trzy podejscia do 85/1.8 jedna była ostra, druga nie,trzecia nijaka taka :-)
    w sumie ogniskowa mi oodpowiadała, ale obrazek juz nie...
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów