Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: Ceny 5D MkIII, MkIV itp.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ^^ Czyli co? Te 8 tyś za mk3 co pisałeś kilka postów wyżej to bajka?
    Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? Jeden kolega napisał tak:

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
    Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli. Wystarczy wejść na allegro, żeby zobaczyć ofertę na 9449 w mcfoto (faktura vat jest, sprzęt nowy więc Cichy powinieneś zwrócić honor). Janeek wskazał, że można znaleźć okazje za ok. 8000zł, a następnie nawet znalazł post innego użytkownika, który pisał o tej cenie na forum ok. miesiąca temu.
    Ta cena była w Media Markt, czyli można było sobie to kupić - teraz, nie rok temu, nie pół roku temu. Jak ktoś nie wiedział, nie znalazł czy przepłacił to już inny temat. Wiadomo, że fotograf to artysta i nie musi mięć tęgiego umysłu jak adwokat. Jednak, żeby zrozumieć powyższy cytat nie trzeba być wybitnie zdolnym. Z doświadczenia wiem, że każdy market media może mieć inną cenę i trzeba szukać, a potem powoływać się na znalezioną cenę w innym markecie

Pozdrawiam
    Edi
    Ostatnio edytowane przez EdytaP ; 05-10-2016 o 15:09

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? Jeden kolega napisał tak:
    Jak widać po moim wieku moja matura nie zawierała testu na zrozumienie tekstu więc pomimo moich szczerych chęci nie mogę Ci udzielić odpowiedzi

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
    Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli.
    Edi
    Serio nie trzeba być?

ps.
    Hmm, jak się dobrze poszuka to się 5dmk4 znajdzie za 14 tyś
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 05-10-2016 o 15:18

hihi... ja tylko tak zażartowałam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli. Wystarczy wejść na allegro, żeby zobaczyć ofertę na 9449 w mcfoto (faktura vat jest, sprzęt nowy więc Cichy powinieneś zwrócić honor). Pozdrawiam
    Edi
    Zadzwoń do firmy MCFoto i zapytaj, czy w cenie 9449 wystawią fakturę Vat 23%, a potem każ zwracać honory
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zadzwoń do firmy MCFoto i zapytaj, czy w cenie 9449 wystawią fakturę Vat 23%, a potem każ zwracać honory
    Aparat Canon EOS 5D MARK III Korpus BODY NOWY GWAR (6523203683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tu jest wyraźnie napisane że faktura vat lub paragon. Nie wiem czy w ogóle to jakaś dla nich różnica czy to faktura czy paragon. Cichy a tak przy okazji, chciałam kupić od Ciebie sigmę, ale masz zapchaną skrzynkę na wiadomości, na allegro też mi nie odpisałeś ;(
    Ostatnio edytowane przez EdytaP ; 05-10-2016 o 15:32

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Aparat Canon EOS 5D MARK III Korpus BODY NOWY GWAR (6523203683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tu jest wyraźnie napisane że faktura vat lub paragon. Nie wiem czy w ogóle to jakaś dla nich różnica czy to faktura czy paragon. Cichy a tak przy okazji, chciałam kupić od Ciebie sigmę, ale masz zapchaną skrzynkę na wiadomości, na allegro też mi nie odpisałeś ;(
    Przecież to jest jeszcze licytacja - przez trzy dni cena na pewno wzrośnie.
    R3 + RF85LDS

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Przecież to jest jeszcze licytacja - przez trzy dni cena na pewno wzrośnie.
    Czytaj dokładnie aukcję, sklepy tak robią specjalnie, żeby nie klikali kup teraz i płacili prowizji.

"Możliwość zakupu w sklepie za 9 449,00 zł

Zadzwoń a jutro dostarczy kurier

Możliwość zakupu
    w naszym sklepie McFoto

lub telefonicznie
    tel. 509-20-26-26

mail: sklep.mcfoto@op.pl
    GG: 16126229

Towar fabrycznie nowy

Paragon lub Faktura VAT 23%

GWARANCJA PRODUCENTA"

Uzależniony

Czytaj dokładnie aukcję, sklepy tak robią specjalnie, żeby nie klikali kup teraz i płacili prowizji.

Zadzwoń a jutro dostarczy kurier

Możliwość zakupu
    w naszym sklepie McFoto

lub telefonicznie
    tel. 509-20-26-26

mail: sklep.mcfoto@op.pl
    GG: 16126229

Towar fabrycznie nowy

Paragon lub Faktura VAT 23%

GWARANCJA PRODUCENTA"
    Na marginesie, to nie jest żaden sklep. Nie ma adresu. Było o nich kiedyś głośno, ale pod inną nazwą. Powodzenia w zakupach.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 05-10-2016 o 16:31

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Masz rację przeoczyłem ten opis, Ale to tym gorzej dla nich - bo już wydają się przez to podejrzani.
    Wczoraj aukcja miała jeszcze 3 dni do końca, a dziś aukcja już zamknięta i brak ofert ??? (czytaj ktoś kupił poza aukcją)
    Lawirują na aukcjach to mogą też lawirować przy sprzedaży, gwarancji itp.
    Każdy zrobi jak chce, jedni dołożą kilka procent aby żyć spokojniej, inni lubią szperać aby urwać parę procent z ceny.

No i ten wątek wiele mówiący:
    http://www.canon-board.info/coz-gdzi...upowalz-94844/
    Ostatnio edytowane przez adawro ; 06-10-2016 o 10:25
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cichy a tak przy okazji, chciałam kupić od Ciebie sigmę, ale masz zapchaną skrzynkę na wiadomości, na allegro też mi nie odpisałeś ;(
    Skrzynka owszem była przepełniona (przy okazji do adminów - brak żadnego powiadomienia, warto to poprawić) ale na maile to ja odpisuję na bieżąco przecież.

Wracając do zakupów mkIII - te szukam dla siebie, bo ceny z polskiej dystrybucji są chore. Ale sklepu stacjonarnego "w Poznaniu" jak to mają tam napisane, to jakoś znaleźć nie mogę. Strony nie mają (mieli, ale już nie działa).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów