Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 104

Wątek: Ceny 5D MkIII, MkIV itp.

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Na marginesie, to nie jest żaden sklep. Nie ma adresu. Było o nich kiedyś głośno, ale pod inną nazwą. Powodzenia w zakupach.
    a ja się z Tobą nie zgodzę. Kupowałam kiedyś unich obiektyw do nikona i bardzo sobie chwalę. Bardzo miła i fajna obsługa. Dobry kontakt. Otrzymałam paragon, wysyłka na czas. Mają też same pozytywne opinie. Jeśli miałabym coś dodać, to prędzej kupię cokolwiek u nich niż w PRO CLUBIE gdzie nie odpisali mi na maile i obsługa raczej niechętna do pomocy komuś kto się nie zna na sprzęcie. I to dla mnie ogromny minus, bo jak ktoś się zna to nie potrzebna mu obsługa Panów z tego sklepu.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale zupełnie nie o to mi chodziło. Kontekst wypowiedzi był inny i dotyczył zdolności czytania ze zrozumieniem - w czym wiadomo prawnicy są dobzi, a fotograf to artysta i nie wnika w szczegóły szczególiki.
    Nie, że będę się czepiał ale:
    - znasz zawody się tutaj wypowiadających (oprócz użytkownika janeek)?
    - użytkownik janeek to bardziej prawnik czy artysta, artysta czy prawnik?
    - skąd pewność, że zabierający tu głos to artyści lub za takich się uważający?

Ostatnio edytowane przez kmeg ; 05-10-2016 o 16:57

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Nie, że będę się czepiał ale:
    - znasz zawody się tutaj wypowiadających (oprócz użytkownika janeek)?
    - użytkownik janeek to bardziej prawnik czy artysta, artysta czy prawnik?
    - skąd pewność, że zabierający tu głos to artyści lub za takich się uważający?

swoja droga to na wspólnych rozmowach spedzamy sporo czasu, może faktycznie dobrze zebysmy poznali sie lepiej :-)
    a na marginesie kiedys zadzwoniłem do mc foto ze chce kupic od nich szkło na all, zalicytuje itd...dostałem jasna odp ze i tak usuna moja oferte,zaproponowali cene "od reki" 250zł wyzsza, teraz omijam szerokim łukiem
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cichy a tak przy okazji, chciałam kupić od Ciebie sigmę, ale masz zapchaną skrzynkę na wiadomości, na allegro też mi nie odpisałeś ;(
    Skrzynka owszem była przepełniona (przy okazji do adminów - brak żadnego powiadomienia, warto to poprawić) ale na maile to ja odpisuję na bieżąco przecież.

Wracając do zakupów mkIII - te szukam dla siebie, bo ceny z polskiej dystrybucji są chore. Ale sklepu stacjonarnego "w Poznaniu" jak to mają tam napisane, to jakoś znaleźć nie mogę. Strony nie mają (mieli, ale już nie działa).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Czytaj dokładnie aukcję, sklepy tak robią specjalnie, żeby nie klikali kup teraz i płacili prowizji.

"Możliwość zakupu w sklepie za 9 449,00 zł
    Masz rację przeoczyłem ten opis, Ale to tym gorzej dla nich - bo już wydają się przez to podejrzani.
    Wczoraj aukcja miała jeszcze 3 dni do końca, a dziś aukcja już zamknięta i brak ofert ??? (czytaj ktoś kupił poza aukcją)
    Lawirują na aukcjach to mogą też lawirować przy sprzedaży, gwarancji itp.
    Każdy zrobi jak chce, jedni dołożą kilka procent aby żyć spokojniej, inni lubią szperać aby urwać parę procent z ceny.

No i ten wątek wiele mówiący:
    http://www.canon-board.info/coz-gdzi...upowalz-94844/
    Ostatnio edytowane przez adawro ; 06-10-2016 o 10:25
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nie chcę tu za bardzo dolewać oliwy do ognia, bo zaraz ktoś mi zarzuci, że jestem sklepem i nie powinienem się wypowiadać. Nie handluję już puszkami i obiektywami Canona, przynajmniej na dzień dzisiejszy, więc wypowiadam się prywatnie. Jak już wspomniałem szukam 5d3 bo planuję kupić 2 puszki w zamian za moje 6d, mk4 nie wchodzi zupełnie w grę, nie mam zamiaru dopłacać za nic nie warte dodatki.

Wracając do MCFoto - zadzwoniłem do nich wczoraj jako klient za zapytaniem, za ile mogę kupić 5d3 z fakturą. Uzyskałem odpowiedź, "za tyle, ile widać w aukcji". No dobrze, czyli za 9450 ? "Jeśli tyle jest, to za tyle, jesteśmy legalnie działającą firmą". No dobrze, tylko jak kupić, jak nie ma opcji "Kup teraz" a licytacje są wycofywane? Gdzie i kiedy można sprzęt odebrać? "Proszę napisać maila w tej sprawie".

Kuźwa, co to za konfidenckie zakupy ? Dziś aukcja już zdjęta, żeby przypadkiem nikt nie kliknął na koniec. Serio, tak uważacie funkcjonuje legalnie działający sklep ?

Dodam, że w normalnym sklepie "po dobrej znajomości" na cenę poniżej 10k nie ma co liczyć.

Żeby było już więcej w temacie - 5d4 rozważyłbym, ale uważam, że wartość tej puszki w odniesieniu do 5d3 i nikonowskiej konkurencji jest nie wyższa, niż 13000 zł. Za tyle jeszcze mógłbym rozważyć zakup 5d4.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 06-10-2016 o 11:58

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wracając do MCFoto - zadzwoniłem do nich wczoraj jako klient za zapytaniem, za ile mogę kupić 5d3 z fakturą. Uzyskałem odpowiedź, "za tyle, ile widać w aukcji". No dobrze, czyli za 9450 ? "Jeśli tyle jest, to za tyle, jesteśmy legalnie działającą firmą". No dobrze, tylko jak kupić, jak nie ma opcji "Kup teraz" a licytacje są wycofywane? Gdzie i kiedy można sprzęt odebrać? "Proszę napisać maila w tej sprawie".
    Żenada. Ja bym omijał szerokim łukiem.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Żenada. Ja bym omijał szerokim łukiem.
    nie no bez przesady... trochę wsparcia dla małych sklepów. Pewnie działają na niskiej marży i jeszcze mieliby płacić prowizję allegro. Samochód za 300000zł salon też Ci nie sprzeda przez allegro .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nawet z marżą kup teraz za 9730 byłaby najlepszą ceną w PL.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    nie no bez przesady... trochę wsparcia dla małych sklepów. Pewnie działają na niskiej marży i jeszcze mieliby płacić prowizję allegro. Samochód za 300000zł salon też Ci nie sprzeda przez allegro .

Na allegro także są jakieś reguły. Jeśli wystawiają coś w cenie w której de facto nie jesteś w stanie tego kupić (bo np. usuną twoją ofertę) to co to jest jak nie żenada?
    Jak nie chcesz płacić prowizji allegro to nie sprzedajesz na allegro. Proste.

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów