Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Jakie szkła do Canona 5D Mark I

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Slupca

Domyślnie Odp: Jakie szkła do Canona 5D Mark I

na chwile obecną mam ofertę kupna 24-70 f4 na gwarancji używany sporadycznie
    Mnie tez bardzo korci opcja więcej światła więc pomyślałem o 35 f2,0 pomimo, że jestem dotychczas przyzwyczajony do zoomów, tylko że 24-70 f4 to jest już wyższa klasa-jakść obiektywów tzw L-ka, a 35 mm podrzędna czyli gorsza podobnie jak nielubiana przeze mnie 50 1,8 stm

Marfot masz rację po to kupiłem 5-tkę
    jakie zdjęcia z Twojej galerii ( link w Twojej stopce ) były robione C35 mm f2,0 IS ?

Ps. Nachętniej kupiłbym bym nową wersję 35 mm f/1,4 Pieknie rysuje i jest bardzo ostro ale to już zupełnie inne pieniądze

Uzależniony

Domyślnie Odp: Jakie szkła do Canona 5D Mark I

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    na chwile obecną mam ofertę kupna 24-70 f4 na gwarancji używany sporadycznie
    Mnie tez bardzo korci opcja więcej światła więc pomyślałem o 35 f2,0 pomimo, że jestem dotychczas przyzwyczajony do zoomów, tylko że 24-70 f4 to jest już wyższa klasa-jakść obiektywów tzw L-ka, a 35 mm podrzędna czyli gorsza podobnie jak nielubiana przeze mnie 50 1,8 stm

Marfot masz rację po to kupiłem 5-tkę
    jakie zdjęcia z Twojej galerii ( link w Twojej stopce ) były robione C35 mm f2,0 IS ?

Ps. Nachętniej kupiłbym bym nową wersję 35 mm f/1,4 Pieknie rysuje i jest bardzo ostro ale to już zupełnie inne pieniądze
    Widzę, że nie jesteś świadomy tego, że ten plastikowy, taniutki obiektyw jakim jest ef 50mm f/1.8 STM na ogniskowej 50mm da znacznie lepszy obraz niż ten wspomniany obiektyw wyższej klasy. Niestety C24-70 f/4 L najgorzej wypada właśnie na 50mm. Oczywiście obiektyw ef 35mm f/2 IS USM ze wspomnianym zoomem wyższej klasy rozprawi się również spektakularnie na ogniskowej 35mm jak pięćdziesiątka. Polecam spojrzeć na: https://www.dxomark.com/Lenses/Compa...1009_1086_1009
    Ostatnio edytowane przez luso ; 02-10-2016 o 20:16

Uprawnienia umieszczania postów