W związku z nabyciem nowego body i wejściem w system Canona jestem kompletnie zielony co do wyboru obiektywów dla tego modelu
Chętnie się dowiem, czego Wy ozywacie i przy jakim typie fotografii oczywiście?
Widziane wszelkie opinie.
Z góry dziękuję
W związku z nabyciem nowego body i wejściem w system Canona jestem kompletnie zielony co do wyboru obiektywów dla tego modelu
Chętnie się dowiem, czego Wy ozywacie i przy jakim typie fotografii oczywiście?
Widziane wszelkie opinie.
Z góry dziękuję
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-09-2016 o 11:24
A wiesz co chcesz fotografować? Można wszystko zrobić każdym obiektywem
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
do mark I pasują tylko szkła mark I, szkła mark II na modelu mark I mają dużą aberrację i stabilizacja nie działa - czyli najlepszy będzie EF 50 mark I tym zrobisz wszystko
Ostatnio edytowane przez jaś ; 29-09-2016 o 21:55
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Przepraszam ale to chyba z emocjitych pozytywnych oczywiście
--- Kolejny post ---
Generalnie mam problem bo nie znam szkieł w Canonie
Na pierwszy ogień testowałem C50 mm 1,8 STM i powiem że całkowicie mi nie przypasował ten obiektyw
Czy obiektywy klasy L są warte składnia na nie pieniędzy i kupna ?
Nie zarabiam na fotografii jest to wyłącznie hobby ale nie oznacza to że muszę mieć najtańsze obiektywy Gdyż lubię ostre zdjęcia i z ładnymi kolorami
Chodzi mi po głowie C35 mm f2,0 a najlepiej C35 mm 1,4 Pytanie czy warto
Moja fotografia to portrety ale tu już mam 100 mm f 2,0
Szukam podstawowego szkła więc moje kroki, z uwagi na dotychczasowe przyzwyczajenia poszły w kierunku ciemnego zooma C24-70 f4,0 ale większość posiadaczy starej piątki w przeważającej części wyrażają swe pozytywne opinie do stosowania na tym korpusie jasnych stalek.
Dodam, że wolałbym systemowe szkła - choć mogę nie mieć racji stąd ten temat się pojawił.
No i budżet... Też ma znaczenie.
Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem![]()
c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
mój FB
mój Flickr
"Na pierwszy ogień testowałem C50 mm 1,8 STM i powiem że całkowicie mi nie przypasował ten obiektyw" kolego dopóki nie zaczniesz wyrażać się szczegółowjej określając np. nie pasował mi bo był....za ciemny, za jasny, za szeroki kadr .........to na prawdę nie licz na pomoc bo nikt tu szklanej kuli nie ma żeby wypatrzeć w niej czegoś pod ciebie