Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Jakie szkła do Canona 5D Mark I

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Jakie szkła do Canona Mark I

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niezbyt precyzyjnie określiłeś do czego te szkła chcesz podpiąć
    Nie wiem, czy autor może edytować tytuł wątku, jeśli nie, to można uzupełnić o "5d"

Coś już napisał
    Miasto
    Slupca

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Nie wiem, czy autor może edytować tytuł wątku, jeśli nie, to można uzupełnić o "5d"
    Przepraszam ale to chyba z emocji tych pozytywnych oczywiście

--- Kolejny post ---

Generalnie mam problem bo nie znam szkieł w Canonie
    Na pierwszy ogień testowałem C50 mm 1,8 STM i powiem że całkowicie mi nie przypasował ten obiektyw
    Czy obiektywy klasy L są warte składnia na nie pieniędzy i kupna ?
    Nie zarabiam na fotografii jest to wyłącznie hobby ale nie oznacza to że muszę mieć najtańsze obiektywy Gdyż lubię ostre zdjęcia i z ładnymi kolorami
    Chodzi mi po głowie C35 mm f2,0 a najlepiej C35 mm 1,4 Pytanie czy warto

Moja fotografia to portrety ale tu już mam 100 mm f 2,0
    Szukam podstawowego szkła więc moje kroki, z uwagi na dotychczasowe przyzwyczajenia poszły w kierunku ciemnego zooma C24-70 f4,0 ale większość posiadaczy starej piątki w przeważającej części wyrażają swe pozytywne opinie do stosowania na tym korpusie jasnych stalek.
    Dodam, że wolałbym systemowe szkła - choć mogę nie mieć racji stąd ten temat się pojawił.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    Przepraszam ale to chyba z emocji tych pozytywnych oczywiście

--- Kolejny post ---

Generalnie mam problem bo nie znam szkieł w Canonie
    Na pierwszy ogień testowałem C50 mm 1,8 STM i powiem że całkowicie mi nie przypasował ten obiektyw
    Czy obiektywy klasy L są warte składnia na nie pieniędzy i kupna ?
    Nie zarabiam na fotografii jest to wyłącznie hobby ale nie oznacza to że muszę mieć najtańsze obiektywy Gdyż lubię ostre zdjęcia i z ładnymi kolorami
    Chodzi mi po głowie C35 mm f2,0 a najlepiej C35 mm 1,4 Pytanie czy warto

Moja fotografia to portrety ale tu już mam 100 mm f 2,0
    Szukam podstawowego szkła więc moje kroki, z uwagi na dotychczasowe przyzwyczajenia poszły w kierunku ciemnego zooma C24-70 f4,0 ale większość posiadaczy starej piątki w przeważającej części wyrażają swe pozytywne opinie do stosowania na tym korpusie jasnych stalek.
    Dodam, że wolałbym systemowe szkła - choć mogę nie mieć racji stąd ten temat się pojawił.
    C17-40, C24-105, C70-200, C24-70, S35A, C85, C50. Jest w czym wybierać, sam musisz wybrać ogniskowe dla siebie. Systemowych można było się trzymać 10 lat temu jak nie było alternatywy, teraz nie ma to już takiego znaczenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    Szukam podstawowego szkła więc moje kroki, z uwagi na dotychczasowe przyzwyczajenia poszły w kierunku ciemnego zooma C24-70 f4,0
    Bardziej uniwersalny byłby "kit" do tego aparatu, czyli 24-105/4L, jednak wiele osób uważa za podstawową ogniskową wspomniane przez Ciebie 35mm. Być może dobra byłaby kolejność 35/2, potem 24-105, ewentualnie potem zmiana 35/2 na nowszy model (lub jaśniejszy). Choć jeśli masz tylko 50 i 100 i brak sprecyzowanych potrzeb to sugerowałbym 24-105/4L.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Bardziej uniwersalny byłby "kit" do tego aparatu, czyli 24-105/4L
    Ciemny zoom kładzie trochę ideę zakupu 5D. Każda jasna stałka sprawdzi się lepiej. Będzie "plastyka", dla której kupuje się to body.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów