Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mi tak się kojarzy, ze za 30d w bodaj 2005 lub 2006 płaciłem coś ok. 4-5 tys. To dopiero jest porazka. Nie pamiętam tylko czy z jakimś badziewiastym obiektywem czy bez.
    Edit: musiał być 2006 bo tak premiera była kupowałem w okolicach czerwca przed wakacjami, to była pierwsza cyfrowa lustrzanka. Sprzedałem wtedy minoltę a200 za ok. 2 tys. a do Canona kupiłem sigme 18-200 (do dzis przezywam tą porażkę :-)). To dopiero były ceny. A to tylko 10 lat temu. Niesamowite.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 01-08-2016 o 22:36

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    ...ale dzisiaj płacę 1,29 za bochenek i jest bardzo dobry.
    Taki chleb (nawet nie chodzi o smak tylko konkretny typ) kosztowałby w Stanach co najmniej równowartość 12 zł, a praktycznie 14-18 zł. Za 1.29 zł nie kupi się nawet najtańszego sztucznego produktu chlebopodobnego, który ma się do chleba tak jak produkt czekoladopodobny do czekolady.

Zaoszczędzone na tanim chlebie i tanich papierosach pieniądze można przeznaczyć np. na 35mm/1.4 II L. A Polacy narzekają na niskie wypłaty....

Kit do body dalej kosztuje ok. $100 jak 12 lat temu, ale teraz to jest kit IS STM.

Ludzie przyzwyczaili się w czasach 10d - 50d, że nowa puszka jest lepsza i tańsza od poprzedniej. To był jednak tylko wynik bardzo wysokich początkowych cen cyfrowych aparatów, wielkiego na nie popytu i wkrótce bardzo ostrej konkurencji między producentami o nowych klientów. Se ne vrati, natomiast wraca nudna normalność, kiedy za wymianę na nowsze i lepsze się dopłaca.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 02-08-2016 o 01:32
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Mi tak się kojarzy, ze za 30d w bodaj 2005 lub 2006 płaciłem coś ok. 4-5 tys. To dopiero jest porazka. Nie pamiętam tylko czy z jakimś badziewiastym obiektywem czy bez.
    Edit: musiał być 2006 bo tak premiera była kupowałem w okolicach czerwca przed wakacjami, to była pierwsza cyfrowa lustrzanka. Sprzedałem wtedy minoltę a200 za ok. 2 tys. a do Canona kupiłem sigme 18-200 (do dzis przezywam tą porażkę :-)). To dopiero były ceny. A to tylko 10 lat temu. Niesamowite.
    he he z podobnego okresu 17-85 w cenie sklepowej od tego czasu wszelkie prasowo-portalowe recenzje czytam między wierszami np "delikatnie miękki na długim końcu" tłumaczenie "mydło o krótkim końcu nic nie napisali więc pewnie też mydło", "w pełni używalny od maksymalnego otworu względnego" tłumaczenie "mydło do 2.8 lub 4 - płacisz za 1.4 dostajesz 2.8", "lekki" tłumaczenie "plastik fantastik waga to jedyna zaleta", "nie widać wpływu dyfrakcji" tłumaczenie "tak słaby optycznie że wady optyki przykryły dyfrakcję", "w pełni kontrolowana aberracja chromatyczna" tłumaczenie "aberracja tak wyje obwódkami że nawet software jej nie usuwa" i mógłbym tak jeszcze sporo takich tłumaczeń przytoczyć, a opisy firmowe traktuję jak bajki dla dzieci.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów