Results 1 to 9 of 9

Thread: Canon vs YongNuo

Default Canon vs YongNuo

Natrafiłem na taki artykuł: Najtańsze stałki Nikona tańsze o połowę. Wszystko dzięki Chińczykom

Cytat:
    Zarówno „pięćdziesiątka” jak i „trzydziestka piątka” wizualnie wyglądają dokładnie tak, jak obiektywy Canona. Różni je jedynie logo na obudowie. Chińczykom udało się jednak poprawić układ optyczny, dzięki czemu ich obiektywy są lepsze od oryginałów! Objawia się to lepszą ostrością (zwłaszcza w rogach) i ładniejszym przedstawienie nieostrości.
    Czy ktoś miał okazję porównać stałkę Canona EF 50 mm f/1.8 II z YN50mm F1.8 oraz YN35mm F2 z canonowską 35-tką? Jakoś trudno mi uwierzyć aby podróbka była lepsza od oryginału.

Bywalec McMelassa's Avatar
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Pełne uzależnienie salas's Avatar

Default Odp: Canon vs YongNuo

Znalazles takie info a testow juz bylo sporo zrobionych.
    35 yn wypada duzo slabiej
    50 podobnie do canona 50 II i ma minimalnie lepszy bokeh, ale wersja stm zjada yn.
    Imo nie ma sensu tego kupowac, chcesz yongnuo to kup lampe

tapnięte z tela
    Last edited by salas; 30-07-2016 at 09:10 PM.
    SONY

Bywalec ATBFLASH's Avatar

Zgadzam się z SALAS - YN - lampy są naprawdę dobre 568II całkiem udany model i bardzo korzystny cenowo w tej liczbie przewodniej z TTL. Pytając o 50mm Canona.. hmm lepiej dozbieraj to 50mm f/1.4 Sigmy lub Canona (osobiście polecam Sigmę), będziesz bardziej niż zadowolony-trafisz na dobry egzemplarz to będzie "razor-sharp"
    JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
    BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
    Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Bywalec chrisNI's Avatar

Mam 50/1,8 mk1 ... Bije na łeb mk2 I wszystkie chińskie pròby doròwnania canonowi. Internet jest pełen problemòw ludzi ktòrzy pokochali protezy. YN 568mk2 wygláda dobrze ale do moich 580 mk2 Nie ma startu. Sprubujcie wspòłpracy z PocketWizard wtedy oceńcie . Oryginalná Canona bez problemu wspòłpracujá z PocketWizard I Elinchrom ... 568mk2 dałem dzieciakom do zabawy

Początki nałogu

Trudno czytać te dziwne znaczki które zapodajesz - coś tam nie gra u Ciebie z kodowaniem chyba. U mnie jakoś YN 568 znakomicie współpracuje z wyzwalaczami YN i nie mam najmniejszych powodów do narzekań.

Pełne uzależnienie pan.kolega's Avatar

Quote Originally Posted by chrisNI View Post
    Mam 50/1,8 mk1 ... Bije na łeb mk2 I wszystkie chińskie pròby doròwnania canonowi. Internet jest pełen problemòw ludzi ktòrzy pokochali protezy. YN 568mk2 wygláda dobrze ale do moich 580 mk2 Nie ma startu. Sprubujcie wspòłpracy z PocketWizard wtedy oceńcie . Oryginalná Canona bez problemu wspòłpracujá z PocketWizard I Elinchrom ... 568mk2 dałem dzieciakom do zabawy
    Ja do wyzwalania lamp Yongnuo używam oryginalnych markowych sterowników Yongnuo a nie jakichś kundli czy protez i wszystko działa jak należy.
    Ale Tobie przecież jak widać nawet iPad nie działa i to już od dawna i nie jesteś w stanie sobie z tym poradzić.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Bywalec chrisNI's Avatar

iPad działa doskonale na innych stronach nie ma problemu, tylko tu wystepuja problemy z polskimi znakami... Wiec nie ja mam problem
    Ps. sterownika YN Nie wspolpracuja z lampami Elinchrom. @pan.kolega zauwaz ze sporo zytkownikow nie uzywa polskich znakow? .
    Last edited by chrisNI; 31-07-2016 at 11:04 AM.

Bywalec chrisNI's Avatar

Quote Originally Posted by radiki View Post
    Trudno czytać te dziwne znaczki które zapodajesz - coś tam nie gra u Ciebie z kodowaniem chyba. U mnie jakoś YN 568 znakomicie współpracuje z wyzwalaczami YN i nie mam najmniejszych powodów do narzekań.
    @radiki chinczyki daja niestabilna temperature barwowa. Moja 568mk2 daje 5800 K ale darzaja sie egzemplarze z Ponad 6000K. W studio wykorzystuje młotki do wspolpracy z Elinchrome I Canony daja perfekcyjnie 5500 jak I studyjne lampy.