Strona 66 z 85 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 845

Wątek: [Irek07] Nie tylko ptaki....

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Ale to co idzie na FB się na nadaje ,aby oczy koneserów fotografii produktowej to oglądały.
    Dawaj dawaj, gdzieś wyżyć się należy

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    P.S. Pscoła też niczego sobie - Czym zrobiona ?
    A znalazłem wczoraj, dawno już nieużywany, konwerter Kenko 1.5. Zupełnie bez sensu połączyłem toto z 5D3 i 85 1.2. Przymknąłem do 3.5, 4 i powiem Wam że jakość obrazka mnie bardzo miło zaskoczyła. AF zresztą też. Oczywiście to spory, jakieś 80% crop. Spróbuję jeszcze ( jak przestanie wiać ) z 7DII a jak się nie sprawdzi to pomyślę o jakiś pierścieniach pośrednich. Myślę że jeszcze kiedyś z tego zestawu parę zdjęć tu zobaczycie

390 myślałem ,że nasza pszczoła jest :żółto brązowa a nie granatowo brunatna,ale może to inny gatunek.
    Masz rację ale .... nie do końcaRodzajów pszczół jest dużo. Najwięcej jest takich jak napisałeś. Ale sporo także ciemno brunatnych. A ten niebieski kolor to pewnie poświata od padającego, przez pręciki facelii, światła.

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Ładnie pokazany kwiatostan Facelli
    W dużej mierze o to właśnie chodziło. Facelia jest bardzo fotogeniczna
    le przecież jako przyjaciele umiłowani w fotografowaniu przypier....my się do każdego detalu fotki zrobionej przez przyjaciela,aby zdyskredytować twórce,a fotkę uznać za gniota

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    A znalazłem wczoraj, dawno już nieużywany, konwerter Kenko 1.5. Zupełnie bez sensu połączyłem toto z 5D3 i 85 1.2. Przymknąłem do 3.5, 4 i powiem Wam że jakość obrazka mnie bardzo miło zaskoczyła. AF zresztą też. Oczywiście to spory, jakieś 80% crop. Spróbuję jeszcze ( jak przestanie wiać ) z 7DII a jak się nie sprawdzi to pomyślę o jakiś pierścieniach pośrednich. Myślę że jeszcze kiedyś z tego zestawu parę zdjęć tu zobaczycie
    A to chcesz robić zdjęcie pszczoły czy kwiatów. ?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

A to chcesz robić zdjęcie pszczoły czy kwiatów. ?
    Nie zgadłeś. Szykuję się na przyjęcie fruczaka. Przygotowałem mu już lądowisko

391

Uzależniony Awatar italy

Przygotowałem mu już lądowisko
    To jeszcze - statyw, sanki, wyzwalacz, podniesienie lustra, dyfuzor. Mam nadzieje że pomogłem

Bywalec
    Miasto
    Kraków

To jeszcze - statyw, sanki, wyzwalacz, podniesienie lustra, dyfuzor. Mam nadzieje że pomogłem
    Jak zawsze. Wiedziałem że na Ciebie można liczyć
    Oszalałeś?

Uzależniony Awatar italy

Jak zawsze. Wiedziałem że na Ciebie można liczyć
    Oszalałeś?
    kliknij - pomógł
    A czy to tak wiele żeby uzyskać ładny kadr? to ja buduję czatownie nielegalnie, siatki maskujące, krzesełka, spodniobuty żeby tam się dostać ,wstaję o 3 żeby być przed ptaszorami A Ty co?
    Zawziąłem się teraz na Ciebie i będę dokładnie analizował Twe zdjęcia /makro / - aha, zapomniałem dodać - obiektyw minimum 150 mm, najlepszy Canon 180 mm, a jak tańsza wersja porównywalnie dobra jak powyższy to Tamron 180 mm .I solidny statyw do tego, nie zapomnij 2-3 blend.Jak coś sobie przypomnę co jeszcze - to dam znać

Bywalec
    Miasto
    Kraków

A czy to tak wiele żeby uzyskać ładny kadr? to ja buduję czatownie nielegalnie, siatki maskujące, krzesełka, spodniobuty żeby tam się dostać ,wstaję o 3 żeby być przed ptaszorami A Ty co?
    A ja wolę iść z psem na długi spacer. Albo pojechać w jakieś fajne miejsce. I czasem, nie za często, coś tam przeleci nad głową. I czasem, nader rzadko, uda się temu czemuś zrobić fajną fotkę

Zawziąłem się teraz na Ciebie i będę dokładnie analizował Twe zdjęcia /makro /
    No to nie będziesz miał co analizować. To będą, ewentualnie, szerokie portrety

aha, zapomniałem dodać - obiektyw minimum 150 mm,
    A ja mam genialnego Canona-Kenko 127.5mm f/nie wiem ile i będzie musiał wystarczyć

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

to ja buduję czatownie nielegalnie, siatki maskujące, krzesełka, spodniobuty żeby tam się dostać ,wstaję o 3 żeby być przed ptaszorami A Ty co?
    Przecież to nic złego, to tylko pasja i przygoda. Nieszkodliwa, ale kosztowna

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Przecież to nic złego, to tylko pasja i przygoda. Nieszkodliwa, ale kosztowna
    Jak to nic złego. Przecież napisał że czatownia jest nielegalna. Italy, jak będziesz robił za dobre zdjęcia to wiesz.....

Strona 66 z 85 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów