Zamieszczone przez
pimpek_2000
Panie.kolego, jeśli poczułeś się urażony to przepraszam, nie miałem tego w zamiarze. Co do fotek, to nigdzie nie napisałem, że to ma być dzieło artysty (fotka artystyczna), bo takim się nigdy nie czułem - nie mam talentu po prostu. Nie potrafię na świat patrzeć przez pryzmat piękna, nie potrafię tworzyć czegoś co nawet od strony technicznej można by nazwać dziełem sztuki, choć nie powiem, ze od kiedy pamiętam czułem tego zew. Rzeczywistość jednak zawsze rozmijała się z tą moją potrzebą, co nie jednokrotnie obniżało moją wartość. Z czasem przywykłem do tego, dlatego też piszę wprost o tym czego potrzebuję i jak miałoby to wyglądać.
Rozumiem wysiłek wielu ludzi pokładziony w doprowadzanie sztuki do perfekcji, nie mniej, nie imponuje mi to specjalnie bo przypuszczam, że równie dużo, a może i nawet więcej wysiłku włożyłem w inne dziedziny życia, i nadal nad tym pracuję gdyż nie potrafię uznać swojego warsztatu za co najmniej dobry.
Bardzo chętnie natomiast usłyszę konstruktywne rady, bez dozy ironii, bo nienawidzę sofistycznej laksy w rozmowie. Równie chętnie zapoznam się z poleconymi mi podstawowymi podręcznikami dotyczącymi przedmiotu. Oczywiście nie przeczytam tysięcy stron i nie zarwę nocy ucząc się obróbki, bo z jednej strony nie mam na to czasu, z drugiej, najzwyczajniej na świecie brak mi zapału. Mam nadzieję, że przy tak minimalnym wysiłku uda mi się pstryknąć coś co przynajmniej sam będę mógł uznać za ładne. Za wszelkie porady z góry dziękuję i jeszcze raz przepraszam każdego kto choć troszkę poczuł się urażony.