Dzięki, Aptur.
Moja najlepsza żołna. 7DII, 560mm ze statywem w postaci szyby samochodowej, 1/400, f/10 i prawie 100% crop.
Fotka powinna nosić tytuł " W samo południe"
379
Dzięki, Aptur.
Moja najlepsza żołna. 7DII, 560mm ze statywem w postaci szyby samochodowej, 1/400, f/10 i prawie 100% crop.
Fotka powinna nosić tytuł " W samo południe"
379
Ładne![]()
Musisz koniecznie zakupić 600 mm Canonawtedy byłyby fotki
Żołna fajnie ustrzelona.
Zazdroszczę, dwa razy byłe świadkiem akcji z udziałem ptaków, których obraz do tej pory mam przed oczami. Niestety z nikim tym obrazem się tym nie podzielę, bo byłem na tyle oniemiały, że nawet nie spróbowałem zrobić zdjęcia. W obu przypadkach towarzyszyła mi tylko moja córka, która wtedy była jeszcze za mała, aby zrozumieć co się dzieje.
Wiesz, z tą sześćsetką to tak jak w bajce o lisie i kwaśnych winogronach
Też mam w pamięci dwie ptasie akcje. Pierwsza to dwa polujące obok siebie w zawisie srokosze. W idealnych warunkach, w idealnej odległości i ... idealnie pusta bateria![]()
A w tamtym roku dwie wilgi atakujące krogulca. Przez całą długą minutę. A ja nie wziąłem aparatu bo pochmurno było. Nie przewidziałem że jednak będzie kawałek czystego nieba
--- Kolejny post ---
Taka dzisiejsza łozówka.
380
Czasami, zwłaszcza jak mam pod ręką szybę samochodowąWykorzystałem też Twoją radę o zrobieniu podpórki na przód obiektywu. Pomaga zdecydowanie lepiej niż monopod
Ptaszek jest piękny. Nie mówię o zdjęciu tylko o ptaszku jako takim
Mogłem ale parę godzin temu wydawała mi się ostra. A teraz ... nie wiem.
Już ponad miesiąc się z nim męczę![]()