Problemem było to że skubany pluszcz ma gniazdo pod opadającą wodą . Wlatuje tam od strony opadającego muru p.powodziowego.Odległość znaczna ok 30 m.Ciągle Af ustawiał mi się na kamienie właśnie tego muru.Wrócę tam ze statywem, ustawię ostrość ręcznie na oko i będę polowałBliżej nie podejdę bo nie chcę go spłoszyć żeby nie opuścił gniazda - ma na pewno tam młode bo co chwila wlatuje z pełnym dziobem larw.Tylko jak odróżnić Onego od Onej
?
I to jest chyba najlepsze rozwiązanie.
Nie da się
--- Kolejny post ---
Chyba mój pierwszy w życiu pełny, nieprzycięty ani o pixel, ptasi kadr.
374
NO bo nie mogłem się doliczyć - Które wlatuje a które wylatujea pod ogon za hi hi nie da rady zerknąć
Piękny ten kadr
Gdzieś Ty się ułożył że tak blisko go strzeliłeś ?
Strasznie Ci zazdroszczę ptasich kadrów.Ile lat już tym się zajmujesz ? _jeśli to nie pytanie z tych co nie powinno się zadawać ?![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 17-06-2016 o 22:34
Dziękuję
Za huśtawkąA poważnie to huśtawka robiła za statyw ( dobra w tym jest ), 7DII, oczywiście 400mm, odleglość 3.5 metra. Dokładnie. Jak ptak zrobił krok w moją stronę to przekroczył minimalną odległość ostrzenia.
Cztery i pół. Dokładnie![]()
No to za 4 lata może w jakiś karkołomny sposób będę robił podobnej jakości kadryNa razie to ja robię kadry z 30 m
a nie z 3,5
Najważniejsze że to zabawa dla mnie i lubię tak spędzać czas
Czy mogę prosić o podwyżkę za nabijanie postów w Twym wątku ?No chyba że Ci się znudzi C5DIII to w rozliczeniu wezmę
![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 17-06-2016 o 23:02
375 mnie się podobają takie kadry niecałościowe.
Proszę - jak Ci to nie sprawia kłopotu- podpisuj zdjęcie.Zaglądając do Twej galerii poza tym że podpatruje kadry, to chciałbym wiedzieć co to to przedstawiaTaka nauka za free
![]()