Strona 25 z 41 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 401

Wątek: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Tomekkos Zobacz posta
    80D nie jest z plastiku, jest z żywicy poliwęglanowej
    Nie cały. Jeśli już piszesz o tej żywicy to nie to jedyne body canona, które jest po części zbudowane z tego czegoś. Podobnie ma 100D, 60D, 700D, 650D, 70D... Mam dalej wymieniać?

Dopiero zaczyna Awatar Tomekkos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie cały. Jeśli już piszesz o tej żywicy to nie to jedyne body canona, które jest po części zbudowane z tego czegoś. Podobnie ma 100D, 60D, 700D, 650D, 70D... Mam dalej wymieniać?
    Tak masz rację co nie zmienia faktu że nie jest z plastiku- w całości
    Ostatnio edytowane przez Tomekkos ; 01-06-2016 o 16:44

Bywalec
    Miasto
    Krynica - Zdrój

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Dyskusja o niczym. Gość gdzieś ewidentnie przytarł a teraz wali w zielonego krasnala.
    Dyskusja o niczym a Twój komentarz jeszcze bardziej o niczym. Porysowałem sobie aparat i zarzuciłem temat na forum. A co mi tam zrobię z siebie publicznie durnia.... Zobaczymy czy za jakiś czas ktoś nie pociągnie tematu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez AndrzejXM Zobacz posta
    Nie wiem jaki plastik to jest ale ten w 100D jest szorstki i na tyle twardy, ze zostaja na nim rysy od paznokci. Plastik dziala jak pilnik. Schodza jak przetrze sie wlgotna szmatka. Najwiecej jest ich miedzy gripem a obiektywem - tam gdzie trzyma sie zagiete paluchy podczas robienia zdjec. Te Twoje to sa rysy wglab plastiku czy tylko rysy "z czegos" NA PLASTIKU?
    Powiedziałbym, że na łuku tylko i wyłącznie. Nigdzie więcej póki co nie zaobserwowałem nic...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

80D nie jest z plastiku, jest z żywicy poliwęglanowej
    To mój pierwszy post na Forum dlatego dzień dobry wszystkim
    Dzień dobry.
    Nie wiem co jest plastikiem według Twojej osobistej definicji, ale tak ogólnie na świecie taki poliwęglan to właśnie jest jeden z licznych odmian "plastików". To jest plastik. Nazwa pochodzi od "materiałów termoplastycznych" czyli ogólnie takich co miękną pod wpływem temperatury.
    Wikipedia:
    " balance of useful features, including temperature resistance, impact resistance and optical properties, positions polycarbonates between commodity plastics and engineering plastics."
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna Awatar Tomekkos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Dzień dobry.
    Nie wiem co jest plastikiem według Twojej osobistej definicji, ale tak ogólnie na świecie taki poliwęglan to właśnie jest jeden z licznych odmian "plastików". To jest plastik. Nazwa pochodzi od "materiałów termoplastycznych" czyli ogólnie takich co miękną pod wpływem temperatury.
    Wikipedia:
    " balance of useful features, including temperature resistance, impact resistance and optical properties, positions polycarbonates between commodity plastics and engineering plastics."
    Ło jejku może jest ogólnie na świecie plastikiem dajcież spokój co za wzburzenie wywołałem nawet do Wiki zajrzeli.
    Dla mnie w mojej osobistej definicji jest teraz po tych edukacjach plastikiem ale innym niż zwykły
    Pa!
    Ostatnio edytowane przez Tomekkos ; 01-06-2016 o 23:39

Dla mnie w mojej osobistej definicji jest teraz po tych edukacjach plastikiem ale innym niż zwykły
    Tu się zgadzam. Plastik (ten zwykły) w starych modelach był znacznie lepszy Dodatkowo ten 80D to się nawet rysuje nie wiadomo od czego

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Dzień dobry.
    Wikipedia:
    Wolę to, co np. w polskiej Wikipedii określono "tworzywo sztuczne" nazywać plastikiem, gdyż taki np. Bakelit mało mięknie pod wpływem temperatury, raczej zwęgla się. Tworzywa termoplastyczne to wtedy tylko część całości "plastików".

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ło jejku może jest ogólnie na świecie plastikiem dajcież spokój co za wzburzenie wywołałem nawet do Wiki zajrzeli.
    Pa!
    No nie, zdecydowałeś sie napisać pierwszy post na forum o plastyku, wywołałeś wzburzenie, a teraz Pa. Nabierzesz jeszcze większego szacunku dla plastików w Canonach, kiedy Ci wyjawię, że ten niezwykły termoplastyk jest wypełniony w 30% szkłem. Nie tłuczonym, ale włóknem. Nowsze dekle na body są też z tego zrobione, a nawet niektóre dekle na słoiki. Pozostałe dekle, i wszystkie starsze są zrobione z ABS, czyli tego z czego są wszystkie komputery i elektronika.

Zarówno ABS jak i PC to zaiste bardzo niezwykłe plastyki. Z ABS robi się przecież klocki Lego a z poliwęglanu butelki na wodę ABS kosztuje trzy dolary za kilo, a PC-GF30 może nawet całe pięć, a więc jest też niezwykle drogi.

Na pewno PC-GF30, z którego są robione obudowy obiektywów i korpusów Canona, czyli to, co kolega ponoć podrapał podkoszulką, jest całkiem twardy, twardszy niż niewypełniony poliwęglan, ABS i większość innych plastików, więc zażalenia na Canona są zupełnie bezpodstawne. Chyba, że akurat jego egzemplarz miał wadliwy materiał (może zabrakło szkła na wypełniacz).

Na koniec pytanie za 20 USD dla tego, kto rozwiąże bezbłędnie, wyczerpująco (wyczerpująca odpowiedź zmieści się w jednym zdaniu) i dziś zagadkę: Wszystkie korpusy i obiektywy Canona, Nikona i wiele innych fantów mają na obudowie symbol kółka z dwóch strzałek z liczbą 10 w środku. Co to jest?
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Opakowanie zawiera ogniwa Ni-Cd nadające się do recyklingu?

Wszystkie korpusy i obiektywy Canona, Nikona i wiele innych fantów mają na obudowie symbol kółka z dwóch strzałek z liczbą 10 w środku. Co to jest?
    Pewnie chodzi o to, że po 10 latach ma prawo nie działać

Strona 25 z 41 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów