Strona 24 z 41 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 401

Wątek: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Krynica - Zdrój

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Bez urazy, to miał być niewinny żarcik

Nie mam 80D, ale mam 4 inne puszki Canona, jakoś specjalnie na nie nie chucham i żadna tak nie obłazi

A może sprzączka od paska
    Poniosło mnie trochę, ale to złość... Wybacz To moja druga puszka, 50D zdecydowanie więcej używana i jak pisałem niema nawet śladu na niej. Myślę, że nie - nic takiego nie kojarzę, żeby coś mogło ocierać... Sam już nie wiem co robić zgłupiałem jak wtedy gdy ściągnąłem go z szyi :/

Uzależniony Awatar italy

Za kolegą wygląda to jakby gdzieś obtarło o część plastikowa paska do aparatu. Samo z siebie raczej by nie było takich rys.Załóż w domu taks samo aparat z obiektywem i przyglądnij się czy jest taka możliwość aby podczas ruchu , aparat mógł zahaczać o pasek lub jego elementy plastikowe.
    Teraz przymierzyłem pasek do aparatu i na 100 procent porysowała Ci to miejsce koło lampy wbudowanej- sprzączka plastikowa przez którą przechodzi pasek .
    Ostatnio edytowane przez italy ; 31-05-2016 o 21:23

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Takie białe rysy - o ile o nie chodzi - to kilka miałem na 60D. "Się zrobiły" z dwa lata temu i teraz patrzę - nie ma (starły się?) ...ale ja się takimi drobiazgami nie przejmuję... grunt, że aparat jest sprawny.
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Bywalec
    Miasto
    Krynica - Zdrój

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Za kolegą wygląda to jakby gdzieś obtarło o część plastikowa paska do aparatu. Samo z siebie raczej by nie było takich rys.Załóż w domu taks samo aparat z obiektywem i przyglądnij się czy jest taka możliwość aby podczas ruchu , aparat mógł zahaczać o pasek lub jego elementy plastikowe.
    Teraz przymierzyłem pasek do aparatu i na 100 procent porysowała Ci to miejsce koło lampy wbudowanej- sprzączka plastikowa przez którą przechodzi pasek .
    Już myślałem, że moja zagadka się rozwiąże,,, ale to co piszesz miało by sens gdyby zarysowania były z lewej strony czyli na tej ręce na której trzymałem aparat. Przy takich ustawieniach pasków,,, lewy wchodzi pod spód, a prawy był za bardzo naprężony by dotykać body. Próbowałem "idąc" i praktycznie nie ma możliwości zetknięcia. Ani się nie potknąłem ani nie wywaliłem... nie wiem w którym momencie to się stało, a szkoda.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Goranick Zobacz posta
    Takie białe rysy - o ile o nie chodzi - to kilka miałem na 60D. "Się zrobiły" z dwa lata temu i teraz patrzę - nie ma (starły się?) ...ale ja się takimi drobiazgami nie przejmuję... grunt, że aparat jest sprawny.
    Tak dokładnie chodzi o białe przetarcia. oby znikły same tak nie spodziewanie jak się zrobiły

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez K@milos Zobacz posta
    Już myślałem, że moja zagadka się rozwiąże,,, ale to co piszesz miało by sens gdyby zarysowania były z lewej strony czyli na tej ręce na której trzymałem aparat. Przy takich ustawieniach pasków,,, lewy wchodzi pod spód, a prawy był za bardzo naprężony by dotykać body. Próbowałem "idąc" i praktycznie nie ma możliwości zetknięcia.
    A paska do spodni nie zakładałeś?

Bywalec
    Miasto
    Krynica - Zdrój

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    A paska do spodni nie zakładałeś?
    Nie zegarka też nie noszę od x lat

Uzależniony Awatar italy

O coś na pewno przytarłeś . Po kształcie rys widać że to uszkodzenie wg mnie jak od zetknięcia się obudowy z czymś na pewno nie miękkimNo chyba że to zażyło się wcześniej a Ty dopiero w dniu fotografowania to zauważyłeś .Może w torbie, plecaku.To typowa obcierka.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Dyskusja o niczym. Gość gdzieś ewidentnie przytarł a teraz wali w zielonego krasnala.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Nie wiem jaki plastik to jest ale ten w 100D jest szorstki i na tyle twardy, ze zostaja na nim rysy od paznokci. Plastik dziala jak pilnik. Schodza jak przetrze sie wlgotna szmatka. Najwiecej jest ich miedzy gripem a obiektywem - tam gdzie trzyma sie zagiete paluchy podczas robienia zdjec. Te Twoje to sa rysy wglab plastiku czy tylko rysy "z czegos" NA PLASTIKU?
    Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/

Dopiero zaczyna Awatar Tomekkos
    Miasto
    Warszawa

80D nie jest z plastiku, jest z żywicy poliwęglanowej
    To mój pierwszy post na Forum dlatego dzień dobry wszystkim
    Ostatnio edytowane przez Tomekkos ; 01-06-2016 o 14:35

Strona 24 z 41 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów