Seria Naneu Adventure: Adventure
Ale tu się ocieramy o te 600 €.Kolega Szambonur na innej stronie opisywał dokładnie plecak k5.
Osobiście używam lekko przerobiony Benro Quicken 500 - na jednodniowe wycieczki jest OK.
To (K5) wygląda jak turystyczny plecak z wkładką foto. Można to zrobić ze sporą ilością innych plecaków ale wada taka, że to się robi duże (wkładka foto duża i trzeba ją upchnąć). Systemy nośne z siatkami zabierają sporo przestrzeni i robi się zamknięte koło. Finalnie i tak trzeba mieć kilka rozmiarów plecaka bo jakoś nie wyobrażam sobie ganiania z 80litrowym potworem wszędzie...
Ja bym chciał takiego Osprey Kestrel albo Gregory seria Z (dla mnie wystarczyłyby te mniejsze modele 30-40L) otwieranego jak plecak foto i z dedykowaną wkładką. Cena może być wyższa od standardowego modelu o koszt plecak foto z dobrym wkładem ale badziewnym systemem nośnym (jakieś lowepro) - to nadal nie wychodzi 600Euro tylko ok. 800zł.
Maił ktoś do czynienia z Lowepro Flipside Sport 20L? To chyba odpowiednik Flipside 400 AW
Na jednodniowe wycieczki mogę polecić plecak "naneu pro alpha military ops". Wprawdzie przedział na sprzęt otwiera się "od pleców", co jest mało wygodne jak trzeba szybko wyciągnąć aparat, ale za to jest bardzo pakowny (1 body i 3 lub 4 obiektywy), a także miejsce na coś do ubrania/jedzenia + przegrody na akcesoria. Bardzo wygodny nawet mocno obciążony.
To że otwiera się od pleców to akurat bardzo dobrze. Nikt się nie dostanie do sprzętu to tyłu. Da się go obrócić w pasie tak żeby zmienić obiektyw bez położenia na ziemi. Tak jak we wcześniej wspomnianym Flipside? Fajnie wygląda, bo nie przypomina do końca plecaka foto. Wart 610 zł?
Ostatnio edytowane przez gnd ; 22-04-2016 o 16:23
Nie próbowałem go tak obracać, ma szerokie pasy biodrowe, więc chyba ciężko będzie. Ja swój kupiłem na alle.. za ok 240 i jestem bardzo zadowolony.
A czy ktoś może używa takiego plecaka https://www.manfrotto.com/off-road-h...-backpack-blue Konstrukcja systemu nośnego, jak w mojej starej salewie 33L, wydaje się być niezłym rozwiązaniem. Testy i opinie też jak najbardziej na plus. Poważnie się zastanawiam nad zakupem.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl