Strona 82 z 164 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez kubiq Zobacz posta
    Czy znacie jakieś inne firmy niż domke i mekko, wytwarzające torby nie rzucające się w oczy?
    Co jak co ale zdecydowana większosć toreb wygląda w sposób sugerujący że w środku jest aparat, co w wielu sytuacjach jest nie na reke. Ekhm, złodziejom na reke
    Zawsze możesz wypruć metki fabryczne i już nie będzie rzucać się w oczy Bardziej neutralnych toreb od w/w to chyba nie ma.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Nie wiem, czy już ktoś podawał, ale ciężko się jest przebić przez ponad 80 stron wątku i nie przeoczyć czegoś Ja mogę polecić torbę Torba Naneu Sahara 115F. Nie rzuca się w oczy, ma bardzo solidny i wygodny pasek. Dźwiganie nawet ciężkiego sprzętu nie jest bardzo uciążliwe, a sprzętu do tej torby mieści się całkiem sporo. Ja upycham bez problemu 1D3 z obiektywem 70-200/2.8L + 85/1.8 + 35/1.4L + 430EX i jeszcze zostaje wolne miejsce na jakieś małe szkło. Kieszonek od groma. Komora na lapka 15.6 ale 17 także wejdzie - sprawdzone 17.3 niestety już się nie zmieści

Torba za 180 zł moim zdaniem godna polecenia. Jak ktoś ni potrzebuje takiej dużej, może kupić wersję mniejszą

Bywalec
    Miasto
    Kraków

A ja mam pytanie - czy ktoś może mi podrzucić linka do jakiejś kabury w kolorach kamuflażowych? Znaczy się, woodland? Znaczy, obłęd w ciapy?
    Parę lat temu było tego sporo na Allegro, al teraz coś nie mogę znaleźć. Łażę sporo po fortach, górach, lasach, bagnach i gościńcach , noszę zieloną albo maskującą kurtkę i kabura w kolorze czarnym czy szarym niezbyt mi pasuje, nie mówiąc o jakichś kolorach oczobijnych typu czerwień, pomarańcz, jaskrawa zieleń czy błękit. Jest coś takiego w ogóle do dostania?

Specyfikacja - ma się mieścić w niej sześćdziesiątka z obiektywem 15-85 z nałożonym tulipkiem, albo z Tamim 70-300 VC USD bez tulipana. Absolutnie obowiązkowo ma mieć szlufki do noszenia na pasie biodrowym od plecaka i być zapinana nie tylko na zamek, ale i na klamrę typu fastex. Silnie pożądany także pokrowiec przeciwdeszczowy.

Widział kto takie cudo ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Trójmiasto

Mam pytanie odnośnie torby Kata DC-445. Czy zmieszczę do tej torby pionowo 70-200/2.8 odpięte od body? Zastanawiam się nad jej zakupem i póki co to chyba mój faworyt.

Wygląda na dosyć pojemną: What's in my camerabag? - Kata (KT DC-445) - YouTube
    40D | 50/1.8 II | 18-55 IS

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez .Pit Zobacz posta
    Mam pytanie odnośnie torby Kata DC-445. Czy zmieszczę do tej torby pionowo 70-200/2.8 odpięte od body? Zastanawiam się nad jej zakupem i póki co to chyba mój faworyt.

Wygląda na dosyć pojemną: What's in my camerabag? - Kata (KT DC-445) - YouTube
    Jesteś pewien że ten film nie jest żartem, torba przypomina damską torebkę, równie dobrze można by było wrzucić wszystko do jednego worka i tak samo wyciągać przed kamerą

Chcesz wyciągnąć aparat na ulicy, a tam gruszka na pierwszym miejscu

Sprawdź wymiary, 142 mm a 193 mm w porownaniu do widocznego na filmie obiektywu to spora różnica.

--- Kolejny post ---

http://www.robimytv.pl/kata-dc-445-dl-id-845.html

Teoretycznie tak, ale pamietaj o kieszeniach na wewnętrznej stronie klapy.
    Wg mnie trochę za ciasno.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Trójmiasto

Dzięki. Ogólnie początkowo miałem taki zamysł, żeby kupić coś bardziej dyskretnego do ~250zł, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć. Jedyne na które trafiłem to Tamrac Rally 5/6/7 i są jeszcze całkiem fajne Genesis Dakar, tyle że podejrzanie tanie, ciekawy jestem jak to się sprawuje, bo kosztują około 160zł.

Z tych mniej dyskretnych- Kata wymieniona wyżej i Lowepro Nova 190aw wpadły mi w oko. W tej Kata podoba mi się, że ma klapę otwieraną w drugą stronę niż normalnie ( http://www.foto-net.pl/sklep/obrazki...3711141642.jpg ), do tego pokrowiec przeciwdeszczowy, którego w tych "dyskretnych" torbach nie ma.

Ciężki wybór.

Cytat Zamieszczone przez .Pit Zobacz posta
    Dzięki. Ogólnie początkowo miałem taki zamysł, żeby kupić coś bardziej dyskretnego do ~250zł, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć. Jedyne na które trafiłem to Tamrac Rally 5/6/7 i są jeszcze całkiem fajne Genesis Dakar, tyle że podejrzanie tanie, ciekawy jestem jak to się sprawuje, bo kosztują około 160zł.

Z tych mniej dyskretnych- Kata wymieniona wyżej i Lowepro Nova 190aw wpadły mi w oko. W tej Kata podoba mi się, że ma klapę otwieraną w drugą stronę niż normalnie ( http://www.foto-net.pl/sklep/obrazki...3711141642.jpg ), do tego pokrowiec przeciwdeszczowy, którego w tych "dyskretnych" torbach nie ma.

Ciężki wybór.
    Zdecydowałeś się na coś?

Szukam czegoś na 60D z podpiętym Tamronem 17-50, do tego lampa w pokrowcu. Z czasem chciałbym tam dorzucić jakieś tele albo Sammiego 8mm. Wstępnie wybrałem:

• Kata 443 (KLIK)
    • Manfrotto Bella VI (KLIK)
    • LOWEPRO EVENT MESSENGER 150 (KLIK.)
    • Lowepro Nova 180 (KLIK)

Ma/miał ktoś którąś z w.w. toreb?

Cytat Zamieszczone przez elDuda Zobacz posta
    Zdecydowałeś się na coś?

Szukam czegoś na 60D z podpiętym Tamronem 17-50, do tego lampa w pokrowcu. Z czasem chciałbym tam dorzucić jakieś tele albo Sammiego 8mm. Wstępnie wybrałem:

• Kata 443 (KLIK)
    • Manfrotto Bella VI (KLIK)
    • LOWEPRO EVENT MESSENGER 150 (KLIK.)
    • Lowepro Nova 180 (KLIK)

Ma/miał ktoś którąś z w.w. toreb?

Udało mi się wylicytować używaną Katę 443. U mnie to torba z potencjałem, bo po wrzuceniu 60D z podpiętym Tamronem 17-50 i do tego Voeloon v760 i Canon 50mm 1.8 jest jeszcze sporo miejsca. Na tyle, że wrzuciłem ładowarkę do baterii i dodatkowo procesorową ładowarkę do akumulatorków.

Wrzucam fotkę, jak to wygląda.
    Canon 60D + C50 1.8 + T17-50/2.8 + Voeloon v760

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Trójmiasto

LOWEPRO EVENT MESSENGER 250 - torba fotograficzna (3650168949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Jeszcze na coś takiego trafiłem, z tych bardziej dyskretnych. Wygląda obiecująco wg. mnie.

edit: ups, sorry za posta pod postem, mysłałem, że jest automatyczne łączenie.

Dopiero zaczyna Awatar majeczek78
    Miasto
    na dolnym śląsku

Witam. Potrzebuję kupić torbę typu kabura do mojego 50D. Co polecacie??? Oczywiście chodzi o niezbyt drogą torbę.

Strona 82 z 164 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów