Jak sie zaczyna praca i zarabianie, stare manuale ida w odstawke. Bez matowki z klinem ciezko ostrzyc - taka prawda. Jedynie bezlustra cos jeszcze moga na to poradzic.
Inna rzecz to lampy i czy pentax juz ogarnal ttl.
Jak sie zaczyna praca i zarabianie, stare manuale ida w odstawke. Bez matowki z klinem ciezko ostrzyc - taka prawda. Jedynie bezlustra cos jeszcze moga na to poradzic.
Inna rzecz to lampy i czy pentax juz ogarnal ttl.
To nie jest tak, że stare manualne szkła do analogów źle pracują z aparatami cyfrowymi bo matryca to nie klisza?
Jak się do tego ma argument, że do Pentaxa pasuje cała góra starych szkieł łącznie z manualami?
Pytam bo nie wiem, a chciałbym wiedzieć.
Zazwyczaj nie wyrabiaja z rodzielczoscia i jakosc jest slaba, ale sa perelki ktorych mozna uzywac z zadowalajacym efektem.
SONY
Są, oj są perełki i to takie naprawdę extra. Natomiast jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ktoś kupował nową puchę FF za ciężką kasę, żeby ją przede wszystkim z manualami używać.
Mnie to troche smieszy juz to trollowanie o szklach
malo tych szkiel maja w Pentaxie na dzien dzisiejszy? do tego podobno ma dojsc 10-12 w ciagu roku - ponoc na CP+ maja dac informacje.
Widze ze dla niektorych stare szkla to kojarza sie tylko z manualami...no comment
-> Pentax Lenses - Pentax Lens Reviews & Lens Database
Ciekaw jestem ile szkiel uzywaja/maja Ci co najwiecej tak hejtuja![]()
Oj bardzo się mylisz. No, zależy w jakiej dziedzinie, ale w większości przypadków AF nie jest w ogóle potrzebnyJak sie zaczyna praca i zarabianie, stare manuale ida w odstawke.To jest takie ułatwienie, które wielu utrudnia robotę, bo ostrzą tym centralnym i ostrzą i przekadrowują i potem nie wiedzą dlaczego mają nieostre
Oczywiście obiektywami z AF manualnie ostrzy się średnio, ale takimi projektowanymi do manuala to już jest normalna sprawa. No nie wiem, może dzieci autofocusa nie potrafią, ale to już jest inna bajka, bo często ci sami też nie potrafią dobrze korzystać z AF.
Lucas zauważył ważną rzeczPo kij mieć 10 czy 20 słoików? Do komfortowej pracy potrzeba max trzy szkła. U Pentaxa lada chwila wejdą trzy nowe zoomy, dalszych kilka szkieł jest w planie. Mamy całą gamę mauali, ale przecież Pentax to nie tylko manuale, w filmowych lustrach była cała kupa szkieł z AF i one też będą normalnie działać. Ta pucha jest tania o spoko specyfikacji i namiesza na rynku moim zdaniem.
To niewyrabianie z rozdzielczością to też jest bardzo dyskusyjne. Zależy które szkła projektowane pod analogi nie wyrabiają. Te co po stówce chodzą to owszem, ale one tyłka nie urywały też na filmie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wiem ile - szczerze ani mnie to grzeje ani ziebijezeli nadal jest w sprzedazy to znaczy ze cos Canon sprzedaje
Dlatego smieszy mnie hejtowanie jednej firmy za jakies szklo - a o drugiej (w ktorej sie siedzi) nic nie wspomniec - troche zalosne to...![]()
Sample Image 5 -> Sample Image? PENTAX K-1 | RICOH IMAGING
Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 19-02-2016 o 17:23
no i właśnie.
poza tym Pentax wcześniej też robił dobre body, jedne z lepszych w danej klasie, ale cały system jest kulawy i słaby, nic już tego nie zmieni,
wszyscy już dawno zrozumieli, że nie ma sensu konkurować na rynku dSLR z Canonem i Nikonem, a tu z choinki urywa się Pentax, skończy się tak jak wcześniej, finansowo bedzie kiepsko i znów zmiana właściciela marki,
Ach ci misjonarze. Jeśli już musisz nawracać tu na jedyniesłuszną markę to przynajmniej poczytaj pobieżnie to forum. Tylko tu można się dowiedzieć jak straszliwie mydlane słoje, nie nadające się nawet jako zatyczki do korpusu robi Canon. Przecież większość premier to tragedia i droga kicha
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner