Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Które pierścienie

Początki nałogu Awatar Adlatus
    Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie Odp: Które pierścienie

Kupiłem od chińczka takie Macro AF Focus Automatic Extension Tube Set DG for Kenko Canon EF EF s Lens New | eBay

i jest nieźle. Tylko w połączeniu z jednym obiektywem jest mały problem i muszę pokręcić aby znaleźć styk. Połączenie pewne (bagnet prawdopodobnie aluminiowy), styki pracują perfekcyjnie. Jeżeli będziesz używał sporadycznie to będziesz zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Adlatus ; 31-01-2016 o 22:00

Awatar AnT
    Miasto
    Tarnów

Mam zamiar używac do fotek korali wiec ,często
    Te z Olx to jakieś przerabiane - wiec odpusze - wersia DIY mnie nie interesuje jakoś przy pierscieniach
    Canon 100D / Jestem dobry w łóżku , długo śpię

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez AnT Zobacz posta
    Mam zamiar używac do fotek korali wiec ,często
    Te z Olx to jakieś przerabiane - wiec odpusze - wersia DIY mnie nie interesuje jakoś przy pierscieniach
    wiesz na czym polegało to całe DIY? na powiększeniu otworu żeby można było używać z obiektywami EF-S czyli żeby dupka wymyślona przez canona nie przeszkadzała. Nie ma to żadnego negatywnego wpływu na te pierścienie a klasą, spasowaniem i ogólnie jakością o niebo lepsze od tego co tu wrzucałeś
    SONY

Początki nałogu Awatar biodar

Ja mam pierścienie plastikowe z przeniesieniem i nie polecam, bo jeden z obiektywów - canon 50mm f1,8 nie kręci silnikiem do ostrości z moim canonem 60d. Tylko w tym obiektywie tak jest. Nie wiem może wada obiektywu/pierścieni ale przeczyściłem te pierścienie rozbierając je i nic to nie dało - wiesz więc jakich lepiej nie kupić

Awatar AnT
    Miasto
    Tarnów

Dzieki - plastki odpadają
    Widze kolega akwarysta?
    Ostatnio edytowane przez AnT ; 31-01-2016 o 23:04
    Canon 100D / Jestem dobry w łóżku , długo śpię

Początki nałogu Awatar biodar

Cytat Zamieszczone przez AnT Zobacz posta
    Dzieki - plastki odpadają
    Widze kolega akwarysta?
    tak, akwarysta, parę fotek z akwa znajdziesz na mojej stronce Fotoblog biodar.flog.pl Na początku - jak jeszcze nie miałem canona 100mm f2.8 L IS to właśnie męczyłem się z pierścieniami. Do robali jednak się nie bardzo nadawały. Przed chwilą dla pewności sprawdziłem ten obiektyw 50mm z jednym pierścieniem - nie chodzi, ale inne obiektywy chodzą. Niestety jakość tych pierścieni pozostawia wiele do życzenia - a na zdjęciu u sprzedawcy wyglądały tak ładnie

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Kup, przetestuj, odeślij albo zostaw, 200zł to nie majątek. Sam wolę 10 letnie używane niż nową tandetę kupować ale za 200 zł to chyba powinny się nadawać do czegoś.
    może do czegos tak ale nie do fotografowania - kupiłem i próbowałem jeden nie miał styku trzeba było jeździć tam i nazad na bagnecie żeby cos zlapał, dwa miały styk, jak je mocowałem do obiektywu to zastanawiałem się czy je zdejmę tak ciężko chodziły, po zamocowaniu wszytkich wygły sie łuk pod ciężarem obiktywu
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Od ponad roku używam tych pierścieni: PIERŚCIENIE POŚREDNIE CANON MAKRO AUTOFOCUS AF ET2 (5091802717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Póki co nie miałem z nimi żadnych problemów, są nieźle wykonane i spełniają swoją funkcję . Bezproblemowo współpracują z canonem 50 1.4 i 200 2.8L

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Chondro Zobacz posta
    Od ponad roku używam tych pierścieni: PIERŚCIENIE POŚREDNIE CANON MAKRO AUTOFOCUS AF ET2 (5091802717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Póki co nie miałem z nimi żadnych problemów, są nieźle wykonane i spełniają swoją funkcję . Bezproblemowo współpracują z canonem 50 1.4 i 200 2.8L
    witamy na forum
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Szukaj uzywanych soligorow/kenko/jessop to co wrzuciles jest slabej jakosci i na 99% nie bedzie nawet laczyc jak zepniesz wszystkie 3razem
    soligory używałeś ? masz jakieś zzdjęcia ? bo właśnie kupiłam sugerując się Twoją opinią

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów