Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Obiektyw wielozadaniowy

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar apz

Domyślnie Odp: Obiektyw wielozadaniowy

Kolego Wołek, przede wszystkim radzę nie oszczędzać na szkłach. To one decydują o jakości obrazu. Byle jaki obiektyw zapięty do najdroższej puszki zrobi tyko byle jakie zdjęcie. Natomiast dobrej klasy obiektyw zrobi dobre zdjęcie na niemal każdym "body". Zapomnij o wszelkich radach pt. "nie do tego aparatu..."
    Biorąc pod uwagę planowany budżet, domyślam się że masz na myśli 24-70 o jasności 4. Zatem warto wziąć pod uwagę jeszcze jedno szkło: canon 24-105mm f/4 L IS USM.
    Jasność ta sama, większa elastyczność w plenerze. Doskonale nadaje się do portretów, będąc jednocześnie jednym z najlepszych obiektywów "spacerowych".
    Cena minimalnie niższa od 24-70.
    Warto też pamiętać, że nowe konstrukcje Canona, takie jak 6D, 5DIII, 7DII, M3, mają automatyczną korekcję aberacji chromatycznej, dystorsji i winiety.
    Jeżeli w przyszłości przesiądziesz się z 60D na coś nowszego, zobaczysz różnicę.
    Wiem, bo sam tego doświadczyłem. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Kolego Wołek, przede wszystkim radzę nie oszczędzać na szkłach. To one decydują o jakości obrazu. Byle jaki obiektyw zapięty do najdroższej puszki zrobi tyko byle jakie zdjęcie. Natomiast dobrej klasy obiektyw zrobi dobre zdjęcie na niemal każdym "body". Zapomnij o wszelkich radach pt. "nie do tego aparatu..."
    Biorąc pod uwagę planowany budżet, domyślam się że masz na myśli 24-70 o jasności 4. Zatem warto wziąć pod uwagę jeszcze jedno szkło: canon 24-105mm f/4 L IS USM.
    Jasność ta sama, większa elastyczność w plenerze. Doskonale nadaje się do portretów, będąc jednocześnie jednym z najlepszych obiektywów "spacerowych".
    Cena minimalnie niższa od 24-70.
    Warto też pamiętać, że nowe konstrukcje Canona, takie jak 6D, 5DIII, 7DII, M3, mają automatyczną korekcję aberacji chromatycznej, dystorsji i winiety.
    Jeżeli w przyszłości przesiądziesz się z 60D na coś nowszego, zobaczysz różnicę.
    Wiem, bo sam tego doświadczyłem. Pozdrawiam.
    gdybyś chociaż przeczytał co "wątkotwórca" napisał to byś wiedział, że nie chodzi o 24-70 f/4 tylko o tamrona 24-70 f/2.8 a do 3,5k plnow polecenie 24-105 jako jedyny obiektyw do przeznaczeniu o którym pisze autor to trochę słaby wybór.
    SONY

Kolejna rada na zasadzie mam to i wszyscy muszą mieć to samo.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów