Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Zmiana kita w C550D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Zmiana kita w C550D

Witajcie,

pozwolę sobie odświeżyć wątek. W międzyczasie próbowałam wycisnąć z kita co się da (okazuje się, że nie jest on taki najgorszy), ale powoli przymierzam się do jego zmiany. Na razie zastanawiam się nad:

1) Tamronem 17-50, f/2.8
    2) Sigmą 17-50, f./2.8
    3) Canonem 18-135 STM
    4) ewentualnie Canonem 15-85 USM (ale tutaj w grę wchodzi jedynie używka...).

Chcę zastąpić czymś kita, ale generalnie ostatnio fotografując zauważyłam, że brakuje mi czegoś trochę dłuższego (stąd dwie ostatnie propozycje). Szukam w miarę uniwersalnego szkła. Do dwóch pierwszych pewnie dokupiłabym canona 55-250 STM, ale wtedy byłaby konieczność przepinania szkła. Body jakie mam to oczywiście 550d.

Z mojego zestawu najlepszy jest chyba canon 15-85, ale boję się trochę kupna używanego, nowy ma dość kosmiczną cenę. Będę wdzięczna za sugestie :-) ewentualnie jakieś inne porpozycje.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

jak się boisz zakupu 15-85 to bierz 18-135 stm on załatwi sprawę, dobra jakość w całym zakresie.
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    jak się boisz zakupu 15-85 to bierz 18-135 stm on załatwi sprawę, dobra jakość w całym zakresie.
    Salas, czytałam na forum, że go miałeś i dość szybko sprzedałeś z tego co pamiętam, dlaczego?

Dopiero zaczyna Awatar max5

Ooo Koleżanka podobno miała kupić ode mnie STM, nawet kwota była ustalona, kontakt był gdy trzeba było coś doradzić a potem olewka i bez słowa czy kupuje czy też nie, nie ładnie.
    Widzę obiektyw nadal nie kupiony, trudno coś polecać tak nie zdecydowanej osobie, szkoda czasu i kadrów które uciekają.

Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez angel87 Zobacz posta
    Salas, czytałam na forum, że go miałeś i dość szybko sprzedałeś z tego co pamiętam, dlaczego?
    mój egzemplarz nie współgrał z moim body, więc szybko poszedł dalej.
    Ja bym wolał 2 obiektywy i zmieniać niż jeden długi ale to moje zdanie.
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez max5 Zobacz posta
    Ooo Koleżanka podobno miała kupić ode mnie STM, nawet kwota była ustalona, kontakt był gdy trzeba było coś doradzić a potem olewka i bez słowa czy kupuje czy też nie, nie ładnie.
    Widzę obiektyw nadal nie kupiony, trudno coś polecać tak nie zdecydowanej osobie, szkoda czasu i kadrów które uciekają.
    Max napisałam Ci maila, że muszę się wstrzymać z zakupem przed wyjazdem, bo wypadł mi nieprzewidziany wydatek. Obiektywu do tej pory nie kupiłam, bo nie miałam do tego głowy. Z resztą nie muszę się tłumaczyć.

Salas, a jakie body miałeś?

Miasto
    KIELCE

wtedy chyba 600d, wszystkie foty były nietrafione przez to mydlane, ktoś kto kupił ode mnie pisał że jest zadowolony i że u niego wszystko dobrze
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    wtedy chyba 600d, wszystkie foty były nietrafione przez to mydlane, ktoś kto kupił ode mnie pisał że jest zadowolony i że u niego wszystko dobrze
    Ciekawe jak będzie z 550d w przypadku opcji dwa obiektywy, co wybrałbyś jako szkło podstawowe z mojej listy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez angel87 Zobacz posta
    Ciekawe jak będzie z 550d w przypadku opcji dwa obiektywy, co wybrałbyś jako szkło podstawowe z mojej listy?
    Chcesz światło bierz 17-50, zakres i tanio 18-135, ja wybrałbym 15-85. Miałem wszystkie u mnie mnie został 15-85, od 2 lat żona nie zdejmuje go z 60D

Dopiero zaczyna Awatar max5

[QUOTE=angel87;1300209]Max napisałam Ci maila, że muszę się wstrzymać z zakupem przed wyjazdem, bo wypadł mi nieprzewidziany wydatek. Obiektywu do tej pory nie kupiłam, bo nie miałam do tego głowy. Z resztą nie muszę się tłumaczyć.

Przesłałem historie naszej korespondencji koleżance dla przypomnienia kto ostatni napisał, nie było mowy o żadnym wydatku, kontakt został urwany bez słowa wyjaśnienia. Pisze to tylko po to by uświadomić że kłamstwo ma krótkie nogi, a nie by ktoś mi się tłumaczył.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów