Pokaż wyniki od 1 do 10 z 242

Wątek: Sigma 24-35mm f2 dg hsm art

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Sigma 24-35mm f2 dg hsm art

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Do 35mm logicznym i naturalnym zestawieniem jest 85/1.8
    85mm w ślubach jest po prostu praktyczniejsze, niż 100mm.
    Serio
    Przerobiłem zestaw 24+50+100/135 i pisząc z doświadczenia.. łatwiej się pracuje na 35+85, niż 24+50
    Efekt i tu i tu będzie dobry, ale chodzi o wygodę i komfort pracy.
    35+85 mniej zniekształca i bardziej przybliża niż 24+50, czyli po prostu łapiesz chwile zamiast spinać się nad kadrowaniem.
    Pary młode i tak nie zauważą różnicy, a Tobie nikt ekstra nie zapłaci za większą kreatywność wymuszoną obiektywami 24mm+50mm
    Zapłacą Ci tyle, ile jest napisane w umowie.
    No chyba, że po wszystkim wymyślą jakieś dodatkowe fotoalbumy itp.
    Ale "napiwek" w postaci kilku stów za ekstra wkład w kreatywność? hahah może w innym kraju

--- Kolejny post ---

Z kolei 24-35/2.0 + 85/1.8 jest zarówno praktyczne, jak i daje ogromne możliwości w kreowaniu kadrów
    Zgodzę się, że 35+85 to magia i komfort pracy, ale jak nie masz nic szerszego niż 35 to jakimś cudem trafiają Ci się non stop sytuacje gdzie łazisz po ścianach, lub ucinasz ludziom stopy zostawiając 1m przestrzeni nad nimi, bo wujek Rysio stoi za tobą Miałem tak przez dwa sezony.
    Przerabiałem zestawy 35L+85 1.8 i 24L+85L. Jeden i drugi ma swoje plusy i minusy. Od nowego roku dojdzie 50mm. Waham się tylko czy ma to być L czy Art. Zwykła 50 1.4 za bardzo odstaje od komfortu i magii
    24-35 Art też fajny kompromis, poza wagą. Każdy kto lata z 85L i lampą na body wie jaka to ulga podpiąć lekką stałkę.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    jak nie masz nic szerszego niż 35 to jakimś cudem trafiają Ci się non stop sytuacje gdzie łazisz po ścianach, lub ucinasz ludziom stopy zostawiając 1m przestrzeni nad nimi, bo wujek Rysio stoi za tobą
    Znam to z autopsji
    Jednak odkąd używam Sigmy 24-35/2.0 ART, to powoli zapominam o tej niedogodności
    Zrobiłem tym obiektywem jak dotąd z powodzeniem 10 ślubów i wygoda, oraz komfort pracy jest tak wysoka że nawet nie myślę o powrocie do szerokich stałek w reportażu.
    Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Znam to z autopsji
    Jednak odkąd używam Sigmy 24-35/2.0 ART, to powoli zapominam o tej niedogodności
    Zrobiłem tym obiektywem jak dotąd z powodzeniem 10 ślubów i wygoda, oraz komfort pracy jest tak wysoka że nawet nie myślę o powrocie do szerokich stałek w reportażu.
    Też się poważnie zastanawiam nad zamianą.

Uprawnienia umieszczania postów