Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 140

Wątek: 5D III a wybór ustawień AF'a

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: 5D III a wybór ustawień AF'a

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Często mam problem ze złapaniem ostrości na ptaka siedzącego na trawce, za którym w tle jest np. las. Dziwna sprawa, bo badyl i ptak mając konkretne zarysy powinny bardziej skupiać na sobie AF, a tymczasem nieco jednolity las jest bardziej atrakcyjny.
    Nie napisałeś ,którego szkła to dotyczy.Zgaduję,że 100-400.Od jesieni używam 100-400L +TC 1,4 i właściwie nie odpiąłem TC ani razu.Nie mam problem z ustawianiem ostrości na obiekcie.Głównie używam nastawy pierwszej.Kombinowałem z innymi ,ale właściwie na tym obiektywie nie widzę różnicy w pracy AF.Przeglądałem web pod kątem porad ustawiania AF w różnych ustawieniach.Większość rad różni się między sobą.Więc kombinuję ,nie znajdując jakiegoś najlepszego rozwiazania.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Mam pytanie , prosbe do reporterów slunych , jak ustawic ten af zeby trafiał czy on jest ogólnie udany czy kłopotliwy , ale od poczatku.Jestem w systemie nikona -d 610- i duzo szkieł jednak bardziej odpowiada mi obrazek ,iso z 5 d mark lll i jestem bliski zmiany na Canona patrzac na polityke zółtych.Miałem kiedys Canona 7d i ten af był przeciętny.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez DAN Zobacz posta
    Mam pytanie , prosbe do reporterów slunych , jak ustawic ten af zeby trafiał czy on jest ogólnie udany czy kłopotliwy , ale od poczatku.Jestem w systemie nikona -d 610- i duzo szkieł jednak bardziej odpowiada mi obrazek ,iso z 5 d mark lll i jestem bliski zmiany na Canona patrzac na polityke zółtych.Miałem kiedys Canona 7d i ten af był przeciętny.
    To pytanie rzeka. Moim skromnym zdaniem wszystko zależy do sytuacji, podpiętego szkła, i osobistych preferencji w kontekście wybranych punktów AF i samego systemu AF.
    Nie miałem 7d, więc nie mam porównania. Może pożycz 5d3 i popracuj na nim z tydzień, to sam zobaczysz czy Ci odpowiada.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Jeśli AF w 7D Ci nie odpowiadał, to znaczy że też nie umiałeś go wykorzystać. Ten w 5D III jest bardzo podobny.

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    To pytanie rzeka. Moim skromnym zdaniem wszystko zależy do sytuacji, podpiętego szkła, i osobistych preferencji w kontekście wybranych punktów AF i samego systemu AF.
    Nie miałem 7d, więc nie mam porównania. Może pożycz 5d3 i popracuj na nim z tydzień, to sam zobaczysz czy Ci odpowiada.
    Ma to byc typwe body do repo slubnego i portretu szkła które mi potrzebne to 35 f2 is , nowa 50 1.8 ten nalesnik jest fajny, 85 1.8 oraz 24-70 .Czy ktoreś z tych szkieł gryzie się z tym body bo słyszałem ze 50 1.4 ma problem.Punkty tylko krzyzowe, case 2 wygląda niezle tylko jak to sie ma w praktyce.

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

AF a 5DIII jest dużo lepszy niż ten w 7D, choć ten w siódemce zły nie był.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    AF a 5DIII jest dużo lepszy niż ten w 7D, choć ten w siódemce zły nie był.
    Zły nie był nie miałem go długo bo szybko zrozumiałem ze potrzebuje pełnej klatki i testowałem z sigmą 30 1.4 po paru latach użytku róznych szkieł tej firmy zrozumiałem co oferują.Napisze jeszcze ze kolory skóry również bardziej pasują mi z Canona.Barierą jest tylko af bo nie znam go a zarabiam na foto i musi trafiac..

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Barierą jest tylko af bo nie znam go a zarabiam na foto i musi trafiac..
    Lepszy jest tylko w 1DX i moze 7D2. Kupa ludzi zarabia z ta puszka i zyja.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

To sprawa Twoich wątpliwości się wyjaśniła, gdy podałeś obiektyw S. 30mm/1.4. Z podanymi obiektywami systemowymi nie będziesz miał takich problemów.

Czy jest ktos kto zmienił system z Nikona np d 700, d 610 na Canona mark lll i wypowie sie na temat af i jego ustawien w Marku lll. Moze byc na pw.

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314

Uprawnienia umieszczania postów