Strona 30 z 49 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    tak samo gorsze płytki wyprą lepsze (zakładając hipotetycznie że są gorsze i lepsze w co nie wierzę) i zostaną już tylko te gorsze - takie są prawa natury.
    Płytki to może nie, bo to ciężko sp...[1], ale już przy głowicach czy nogach to już Chińczyk ma spore pole do manewru do czynienia "oszczędności".

[1] po chwili namysłu wycofuję się z powyższego - przypomniałem sobie o jeszcze jednej wpadce. Widziałeś kiedyś pływak, który tonie? Ja widziałem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a skąd wiesz z czego są brany budulec na podróbkę?
    to może być plastyk zanieczyszczony wszystkim
    chiny są gigantycznym importerem śmieci, które następnie przetwarzają
    i regularnie się słyszy ze jakieś firmy wycofują cale partie towaru z powodu szkodliwych substancji odkrytych w produkcie
    tanio nie znaczy dobrze
    a skąd wiem czy te z aledrogo i ze sklepu nie są z takiego samego podłego plastiku tak oględnie mówiąc plastiku w tej płytce prawie nie ma - kawałek aluminium i śruba. a skąd wiem czy ryba w knajpie we władysławowie to sola czy nie sola - nie wiem - polak potrafi - ja twierdzę że nie ma lepszych i gorszych bo te gorsze natychmiast zastąpią te lepsze - prawa natury nie zmienisz.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ...Dużo mam takich przykładów chińskiej "jakości",...
    Jeden z wielu ciekawych przykładów Chińska podróbka BMW X5 - Najgorszy samochód świata! - Auto Świat
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Wytrzymał 100tys, po takim przebiegu samochody idą na złom

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    WOLIMY KUPIĆ ZAMIENNIK Z AZJI ZA 15PLNÓW NIŻ DAĆ 100ZŁ JAKIEMUŚ JANUSZOWI NA ALLEGRO, KTÓRY SPROWADZIŁ TEN SAM ZAMIENNIK ZA TE 15ZŁ I SZUKA FRAJERA W POLSCE.
    Napisałem na optyczne.pl zapytanie o to czy ta osłona dostepna u nich za 99pln jest oryginałem czy zamiennikiem.
    Właśnie dostałem odpowiedć o następującej treści:

"Witam,
    Dziękuję za przesłaną wiadomość.
    Jest to oryginał marki Canon.
    W razie pytań, proszę o kontakt.
    "

Co do mnie to także uważam, z e 100 zł za to to przesada. Mi chodzi o to, ze kupując zamiennik za (np.) 15 złotych robienie akcji, w którą zaangażowane jest wiele osób by zamówić zbiorczo i musieć sie jeszcze głowić nad dystrybucja do chętnych by jeszcze te 15 złotych za Pocztę Polską czy DHL podzielić na 20 osób, nie ma sensu i szkoda czasu. zamówić odebrać i cieszyć się, ze sie ma za 30 złotych (np)

Pozdrawiam

PS: I jeszcze jedno zauważyłem, mam oryginalną osłoną do Canon 18-135 IS STM. Od wewnętrznej strony jest wyklejona filcem nieodbijającym światła. Widziałem w sieci zamienniki i w nich tego nie było.
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 14-09-2015 o 11:08
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    Napisałem na optyczne.pl zapytanie o to czy ta osłona dostepna u nich za 99pln jest oryginałem czy zamiennikiem.
    Właśnie dostałem odpowiedć o następującej treści:

"Witam,
    Dziękuję za przesłaną wiadomość.
    Jest to oryginał marki Canon.
    W razie pytań, proszę o kontakt.
    "

Co do mnie to także uważam, z e 100 zł za to to przesada. Mi chodzi o to, ze kupując zamiennik za (np.) 15 złotych robienie akcji, w którą zaangażowane jest wiele osób by zamówić zbiorczo i musieć sie jeszcze głowić nad dystrybucja do chętnych by jeszcze te 15 złotych za Pocztę Polską czy DHL podzielić na 20 osób, nie ma sensu i szkoda czasu. zamówić odebrać i cieszyć się, ze sie ma za 30 złotych (np)

Pozdrawiam

PS: I jeszcze jedno zauważyłem, mam oryginalną osłoną do Canon 18-135 IS STM. Od wewnętrznej strony jest wyklejona filcem nieodbijającym światła. Widziałem w sieci zamienniki i w nich tego nie było.
    mówiłem Ci nie odpisuj do mnie, już napisałem nawet, że się poddaje a Ty dalej swoje.
    Na allegro jakiś janusz sprzedawał ZAMIENNIK za 100zł i to o nim rozmawialiśmy, o nim mówił RTSiak o nim mówiłem ja, a Ty dalej nie łapiesz o co chodzi w całej tej rozmowie, wyskakujesz z jakimiś eko bzdurami, na które już Ci kilka osób odpowiedziało, a teraz wyskakujesz że ta osłona to oryginał.
    Zbiórcze zamówienie, bo nie ma każdy ma paypala/kartę kredytową potrzebną do zamówienia z aliexepress, jeśli jedna osoba by zamówiła kilka to potem nie problem dołożyć 7zł na wysyłkę już na terenie PL skoro i tak w kieszeni zostaje jakieś 70zł albo więcej. TRUDNE DO ZROZUMIENIA?
    ps. Mam zamiennik do setki macro za 20zł i też ma materiał na wewnętrznej stronie.
    Nie odpisuj więcej do mnie, bo nie mam ochoty prowadzić tej rozmowy.
    SONY

Już dobra, nie irytuj się.

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Uzależniony

bo nie mam ochoty prowadzić tej rozmowy.
    oj tam, pogadajmy jeszcze chwilę
    Żartowałem.

A wracając do wątku, to zalecam kupować tylko oryginalne osłony. Po zakupie zamiennika do 352IS, jestem zniesmaczony, choć na początku produkt wydawał się być naprawdę dobrej jakości.
    To był mój pierwszy i ostatni raz. Od tamtej pory kupuję tylko oryginalne. Oryginał mam nawet w starym 24-85 3.4-4.5.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    to akurat zależy od konkretnego modelu, ja mam oryginały z zestawów i jedne są wyłożone tym ''filcem'' a inne nie

Pełne uzależnienie

Zbiórcze zamówienie, bo nie ma każdy ma paypala/kartę kredytową potrzebną do zamówienia z aliexepress, jeśli jedna osoba by zamówiła kilka to potem nie problem dołożyć 7zł na wysyłkę już na terenie PL skoro i tak w kieszeni zostaje jakieś 70zł albo więcej.
    moim zdaniem paypal na aliexpress nie działa, ale są karty przedpłacone (np BZWBK) koszt 0zł do kupienia na aledrogo trzeba tylko zadbać żeby wyczyścić do końca przed upływem terminu ważności i ZAPISAĆ wszytstkie informacje na temat karty bo łatwo zgubić karta nie ma fizycznej postaci i można dolewać do niej gotówkę.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 30 z 49 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów