Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Jedna osoba moze zamowic na rozne adresy a zbierze hajs na swoje konto? tam dostawa i tak jest darmowa, Albo tak jak mowisz, potem w PL przesylka kosztowalaby z 6-7zl wuec i tak by sie oplacalo
    SONY

Nie przesadzajcie bo to juz dziadowanie...
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Miasto
    KIELCE

Ze co? O czym Ty mowisz? Kupisz u jakiegos janusza za 100zl oslone ktora kosztuje z 5$?
    SONY

5 dolarów to może kosztuje w produkcji a w sprzedaży to już 23-25 kosztuje już wszędzie - przynajmniej oryginał.
    Ale jak juz kupisz za 30 złotych zamiennik zamiennika to kwękanie, ze trzeba jeszcze zapłacić za wysyłkę to już zwykłe dziadowanie.
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 12-09-2015 o 21:09
    Lutek

Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    5 dolarów to może kosztuje w produkcji a w sprzedaży to już 23-25 kosztuje już wszędzie - przynajmniej oryginał.
    Ale jak juz kupisz za 30 złotych zamiennik zamiennika to kwękanie, ze trzeba jeszcze zapłacić za wysyłkę to już zwykłe dziadowanie.
    weź zobacz ze dwie strony wstecz, przeczytaj co tam pisaliśmy, przemyśl i dopiero do mnie odpisuj.
    SONY

Dopiero zaczyna

@Lutek
    Faktycznie chodzi o niewielkie pieniądze ale z logistycznego punktu widzenia jestem ciekaw bo nie zawsze może chodzić o małą kwotę.
    A tak na marginesie za słownikiem języka polskiego
    "dziadować
    potocznie:
    1. żyć w biedzie, niedostatku; biedować;
    2. żebrać"
    Ostatnio edytowane przez zw13rzu ; 12-09-2015 o 22:08

Napisałem co myślę, w końcu mamy(jeszcze) demokrację. Po prostu uważam czas poświęcony na zaoszczędzenie tych 50 złotych kosztuje więcej.
    To moje zdanie, którym się podzieliłem i nie ma obowiązku się ze mną zgadzać.
    To tyle ode mnie.
    Życzę miłego weekendu i pozdrawiam.
    Lutek

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

A to wątek o szkle jest czy o paru gramach plastiku które do jakości obrazowania tego szkła nic nie wnoszą?
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Miasto
    KIELCE

widzę, że nie rozumiesz dalej.
    to patrz:
    Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    gdyby ktos szukal tulipana to polecam aliexpres, 15zl (zamiast 100 !!! kto do **** wola 100 zl za kawalek plastiku... paranoja) a jakosciowo w 100% do zaakceptowania, swoja funkcje spelnia idealnie
    I potem ja napisałem, że możemy zamówić w kilka osób, a teraz Ci wytłumaczę o co chodzi, mnie, rtsiakowi, zwierzowi i pewnie innym.
    WOLIMY KUPIĆ ZAMIENNIK Z AZJI ZA 15PLNÓW NIŻ DAĆ 100ZŁ JAKIEMUŚ JANUSZOWI NA ALLEGRO, KTÓRY SPROWADZIŁ TEN SAM ZAMIENNIK ZA TE 15ZŁ I SZUKA FRAJERA W POLSCE.

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    A to wątek o szkle jest czy o paru gramach plastiku które do jakości obrazowania tego szkła nic nie wnoszą?
    jak chcesz o szkle, to napisałem w innym wątku:
    Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    tak jak się spodziewałem i stary ruski śmierdziel wygrywa z "nową" starą konstrukcją canona
    minimalnie bo minimalnie ale imo zenek bardziej ostry i kontrastowy na pełnej dziurze.
    http://i61.tinypic.com/34pl4rq.jpg
    wrzucam po 1 rawie (wybrałem najbardziej ostre) - bo żeby było lepiej to canon 50 1.8 stm lubi się minimalnie pomylić z moją starą 5tką trafiają się foty gdzie wychodzi to piękne stare mydełko znane z 50 1.8 II
    WyslijTo.pl - Za duży załącznik? Problemy z pocztą? WyslijTo.pl )) Przesyłanie i hosting plików.
    Ostatnio edytowane przez salas ; 12-09-2015 o 22:34
    SONY

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    widzę, że nie rozumiesz dalej.
    to patrz:

I potem ja napisałem, że możemy zamówić w kilka osób, a teraz Ci wytłumaczę o co chodzi, mnie, rtsiakowi, zwierzowi i pewnie innym.
    WOLIMY KUPIĆ ZAMIENNIK Z AZJI ZA 15PLNÓW NIŻ DAĆ 100ZŁ JAKIEMUŚ JANUSZOWI NA ALLEGRO, KTÓRY SPROWADZIŁ TEN SAM ZAMIENNIK ZA TE 15ZŁ I SZUKA FRAJERA W POLSCE.
    Rozumiem, nie trzeba mi tłumaczyć ale mam inne zdanie na tą jedną sprawę. Gdyby chodziło o to, ze można oryginał np obiektywu kosztującego np 1800 złotych kupić w innym miejscy zaoszczędzając 300 zł bo inny kanał dystrybucji ma niższe marże. Ale tu chodzi o cos zupełnie innego...
    Mam inne zdanie no uważam to za błędne rozumowanie. Ok 100 zł kosztuje nie tylko w Polsce ale mniej więcej tyle kosztuje oryginał w innych miejscach na świece. A ten co sprzedaje za 15 może i bardziej robi w bambuko bo może sam kupuje za 10 groszy od producenta, który robi w hangarze w Chinach w pomieszczeniach niewentylowanych i zatruwa zdrowie wyzyskiwanych dzieci. Oczywiście, ze koncerny za markę dodają od sienie ale mimo wszystko jakość i dotrzymywanie standardów ekologicznych (itp.) zwyczajnie kosztuje. Oczywiście, ze można i trzeba oszczędzać i wybierać ale z rozsądkiem. Jeśli miałbym kupować za od zagranicznego trochę taniej to wolę od naszego bo przynajmniej (teoretycznie) tu w Polsce zostaną podatki.
    Lutek

Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów