Czytałem tę recenzję do której podrzuciłeś link. Facet użył tam zwrotu "the camera has a tendency to overheat when recording in 4K for extended periods" czyli "aparat ma tendencję do przegrzewania się podczas nagrywania w rozdzielczości 4K przez dłuższy czas". Nie zauważyłem nigdzie dalej w tekście co on rozumie pod pojęciem "przez dłuższy czas" czyli żeby podał dokładny czas nagrywania.
Chcesz lepszy test? Obejrzyj sobie fragmenty tej recenzji:
https://www.youtube.com/watch?v=XxxKAJtBnhA
0:51-1:02 oraz 5:25-5:46
Niech Twój znajomy spróbuje coś nagrać z wyłączoną stabilizacją, raz z domkniętym a raz z odchylonym panelem LCD w pomieszczeniu i na zewnątrz. Jak czas nagrywania nie wydłuży się do co najmniej kilkunastu minut to... nie wiem co dalej. Może będzie musiał wysłać aparat na serwis żeby go naprawili lub wymienili na inny egzemplarz który nie będzie się przegrzewał? W jednym z komentarzy pod tą recenzją facet daje do zrozumienia iż "upiekł" swój egzemplarz i czeka na nowy z wymiany (która nie wiadomo kiedy nastąpi):
I also "owned" the a7Rmk2 and I thought the EVF was much sharper than the a7S and a7mk2. My copy broke down while on a commercial shoot these past two weeks. The camera consistently overheated while recording 4k at 24fps and 100mbps. On Friday it locked up for good so I returned it in exchange for a replacement...whenever that comes in since it's in hot demand right now...