Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tak jak nie przepadam za produktami Sigmy i Tamrona, tak muszę przyznać, że udało im się wykreować nowy segment obiektywów (myślę o 150-600). Początki były trudne i mało obiecujące (vide Tamron 200-500 czy Sigma 50-500). Ale nowe 150-600 sprzedają się bardzo dobrze, do tego stopnia, że nawet Nikon wprowadził teraz na rynek własną konstrukcję 200-500 (mimo posiadania stosunkowo świeżego 80-400). Ciekawe co na to Canon? Ponoć jest jakiś obiektyw w przygotowaniu, ale na rynek trafi pewnie najprędzej w 2016.
    yhy canon 150-500 lub 600 to byłoby na moje oko conajmniej piętnaście tysięcy złotych i tyle w temacie
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    yhy canon 150-500 lub 600 to byłoby na moje oko conajmniej piętnaście tysięcy złotych i tyle w temacie
    Mówimy o szkle w przedziale cenowym do ok. $1500. Więc kilka razy tańszym, na pewno nie L. Canon mógłby wykorzystać bagnet EF-S/EF-M i zrobić naprawdę konkurencyjne tanie, lekkie i dobre optycznie szkło tak jak w przypadku 55-250 STM. Np. 250-500/6.3 STM. Ale jak mawia Maeda, "We are slow"
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 06-08-2015 o 15:28

Pełne uzależnienie

Mówimy o szkle w przedziale cenowym do ok. $1500. Więc kilka razy tańszym, na pewno nie L. Canon mógłby wykorzystać bagnet EF-S/EF-M i zrobić naprawdę konkurencyjne tanie, lekkie i dobre optycznie szkło tak jak w przypadku 55-250 STM. Np. 250-500/6.3 STM. Ale jak mawia Maeda, "We are slow"
    Zoom EFs w okolicach 500mm - nie uwierzę - oczywiście że mogą zrobić - ale po pierwsze dla kogo - nie ma takiej grupy docelowej (znaczy grupie się wydaje że jest - uprzedzając głosy że ja, ja i ja bym kupił - ale tak naprawdę jej nie ma - ja bym nie kupił ), po drugie nie zrobią bo liczą kasę i to się liczy, po trzecie nie zrobią bo mają inaczej ustawione priorytety. Wytwarzanie telebiektywów EFs nie ma tak wielkiego sensu jak w przypadku szkieł szerokokątnych (szerokokątne EFSy muszą być wytwarzane), teleobiektywy nie, posiadacz cropa kupi sobie krótszy tele EF za mniejsze pieniądze będzie szczęśliwy.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Zoom EFs w okolicach 500mm - nie uwierzę - oczywiście że mogą zrobić - ale po pierwsze dla kogo - nie ma takiej grupy docelowej (znaczy grupie się wydaje że jest - uprzedzając głosy że ja, ja i ja bym kupił - ale tak naprawdę jej nie ma - ja bym nie kupił ), po drugie nie zrobią bo liczą kasę i to się liczy, po trzecie nie zrobią bo mają inaczej ustawione priorytety. Wytwarzanie telebiektywów EFs nie ma tak wielkiego sensu jak w przypadku szkieł szerokokątnych (szerokokątne EFSy muszą być wytwarzane), teleobiektywy nie, posiadacz cropa kupi sobie krótszy tele EF za mniejsze pieniądze będzie szczęśliwy.
    Też jestem zdania, że Canon nie zrobi supertelezooma EF-S. A szkoda.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Też jestem zdania, że Canon nie zrobi supertelezooma EF-S. A szkoda.
    Canon nie zrobi, Tamron pewnie zrobi, pytanie czy ktoś to kupi

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Canon nie zrobi, Tamron pewnie zrobi, pytanie czy ktoś to kupi
    Tamron już zrobił ale to EF a nie cropowy EFs, następnego robił nie będzie bo nie ma takich potrzeb.
    Jestem szumofobem

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów