Koleżanka chyba się obraziła bo już nic nie pisze, ale odpowiem.

Każde hobby, w którym sprzęt odgrywa ważną rolę jest drogie. Sport i dzika przyroda to dwie dziedziny foto które wymagają chyba najlepszego sprzętu. Wchodząc na forum tego typu (gdzie jest sporo osób uprawiających foto na naprawdę wysokim poziomie) trzeba się liczyć z odpowiedziami jakie się pojawiły. Niestety ale w foto te 1000zł to jest po prostu mało, ale rozumiem, że dla wielu to sporo, dla mnie to też niemało. Pamiętam, że pierwsze zawody fotografowałem Pentaksem k-30 z Pentaksem F70-210 i nie było tragedii (ze strony sprzętu, bo ja wtedy zaczynałem).

Moja podpowiedź brzmi tak- skoro w Nikonie i Sony znalazłaś sprzęt który Ci wystarczy to wybierz coś z ich oferty.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
1 000zł w foto to popierdułka, bo to drogie hobby.
Ale w cykloturystyce jest to już konkretna kasa. Można kupić np nowego "górala" Meridy. A za 2 000zł może i nową kolarkę.
W foto wyjdzie nam za to Canon 7D. I zostaje jeszcze kwestia obiektywów.
Wiesz w "fototurystyce" to też już konkretna kasa, można za to kupić całkiem przyzwoity kompakt. Z punktu widzenia kogoś kto siedzi w kolarstwie tak jak my w foto to szosa za 2000 czy góral za 1000 to coś jak dla nas no nie wiem... seria XXXXD? Za 1000 to pewnie według nich nawet dobrą korbę ciężko kupić.