blackninja, korzystam z usług najlepszefoto.pl od 3 lat

(jak już wcześniej wspomniałem)
Póki co /odpukać/ wszystko jest w jak najlepszym porządku.
No poza ostatnią wpadką, o której też już wspomniałem.
A korzystając z okazji, że Pani Monika czyta co piszemy i mam nadzieję, że przekazuje sugestie dalej - to i ja pozwolę sobie na komentarz.
Tyle tylko, że odnośnie programu nKreator.
Dzwoniłem już w tej sprawie 2 lata temu, później rok temu, to tradycyjnie i w tym roku spróbuję..
Dobrze by było, aby w końcu program doczekał się możliwości eksportu własnych template rozkładówek.
Przez cały sezon, tworząc powiedzmy 20 projektów fotoalbumów zapisuję przy okazji własne wzory rozkładówek na np. 6, 8, lub 10 zdjęć które to template wykorzystuję przy kolejnych projektach.
To jest fnkcja jak np. "export user presets" w programie Lightroom.
Wszystko działa do czasu, to znaczy moje custom template są widoczne w programie do czasu...
... reinstalacji programu.
Po reinstalacji programu wszystkie wzory template jakie stworzyłem, trzeba od nowa układać, co jest i czasochłonne i irytujące, zważywszy że funkcja exportu własnych presetów towarzyszy każdemu programowi graficznemu od zarania dziejów.
Za niebawem premiera Windows 10, i z tej okazji chcę sobie przeinstalować system, aby z czystego Win7 zrobić upgrade do Win10 no i co.. czeka mnie od nowa układanie template rozkładówek :/
To jest jedna sprawa.
A druga, to brak możliwości zapisywania projektu fotoalbumu do jakiegoś pliku - czyli popularna funkcja "zapisz jako", "save as"
Sytuacja analogiczna, jak do eksportu template rozkładówek.
Po przeinstalowaniu programu, lub przeinstalowaniu systemu operacyjnego, wszystkie projekty które rozpocząłem w nKreator są nieodwołalnie tracone.
Nie można do nich wrócić, właśnie przez brak możliwości zapisania projektu do pliku "zapisz jako", "save as".
Zaznaczam - projektu, a nie finalnego materiału z źródłami w postaci plików .jpg
Innymi słowy, aby teraz przejść na Windows 10, to muszę wpierw wysłać z nKreator'a wszystkie fotoalbumy, aby dopiero zrobić format C:/ zainstalować Win7 i zrobić upgrade do Win10.
Nie było by to jakoś mega uciążliwe, gdyby nie fakt - że ja czekam na akceptację projektu fotoalbumów, przez klientów (w tym wypadku pary młode)
Czasem zdarzają się małe poprawki, co jeszcze bardziej wydłuża czas aż wyślę projekt z nKreator.
W międzyczasie dochodzą nowe projekty kolejnych fotoalbumów, i tak do końca sezonu..
Po prostu jestem zablokowany przez nKreator, właśnie przez brak możliwości wrócenia do projektu - wczytując go z pliku o rozszerzeniu na przykład .nkr
Dodanie tych dwóch funkcji do programu nKreator z pewnością ułatwi życie setkom fotografów, którzy korzystają z waszych usług
Pani Moniko, proszę tym razem przekazać moje sugestię przełożonym, bo wdrożenie tych funkcji do programu to jest mała modyfikacja - a nie przeprojektowanie od początku.
A proszę o dodanie funkcji tak oczywistych i potrzebnych, jak np. przycisk "ON/OFF" w pilocie zdalnego sterowania od TV