Strona 73 z 84 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    1) czy micro SD z adapterem będzie działała?
    Mi działa, choć główną kartę mam SD, ale zapas czasem też zapinam i zero kłopotów.
    350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Coś już napisał

Polecam karty SD Sandiska, jedyne które się u mnie nie rozpadają po dwóch miesiącach.
    Tak z innej beczki, ma ktoś godny polecenia statyw z głowicą do 70D w cenie do 450zł.

Dopiero zaczyna

Całkiem porządny i stabilny statyw ,niestety stówkę droższy .Głowica też niczego sobie ,choć z czasem zmienię na gimbala .Widziałem nawet testy głowicy Triopo DG-3 właśnie na tej podstawie i chwalili .Lżejszy pewnie dwa razy tyle ,ale ten jest naprawdę ok ,nawet na wietrze.Za tę cenę nie narzekam i polecam . Kupuję od lat tylko karty SanDisk i do aparatów i kamer i jeszcze żadna mi nie padła ,więc chyba warte polecenia i w przystępnej cenie.

Slik statyw PRO 700 DX + głowica FOTO CYFRA
    Ostatnio edytowane przez Darek L ; 16-05-2015 o 13:14

Pytałem o ograniczenie bo mam zamiar zastosować 128GB (czasami może się przydać do Video) a zauważyłem, że micro są tańsze....stąd moje pytanie.
    Czy używał ktoś SD/microSD 128GB w 70D?

Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

Zdiagnozowałem pewien problem na obiektywie 18-135 IS STM. Otóż zdjęcia obiektów w oddali) wykonane na zoomie ustawionym na max tzn 135mm sa nieostre gdy je robię w trybie zwykłym jak i LV (ten sam efekt). Ni moż na taksze uży=skać ostrości ostrząc ręcznie. Ostrość jest gdy zoom cofnę obracając pierścień o jakieś 3mm przez oporem gdy ogniskowa jest max 120mm to zdjęcia są bardzo ostre.
    Czy spotkał się ktoś z takim objawem?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 16-05-2015 o 23:10
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Uzupełniając mój wczorajszy wpis zamieszczam przykładowe zdjęcia. Reasumując chodzi o to, ze fotografując na pełnym zoomie tym obiektywem przy f8 (np) zdjęcia są nieostre jak widac na przykładowym zdjęciu i by uzyskać ostre zdjęcie albo należy cofnąć zoom do ok 120mm czyli jakieś 3mm na pierścieniu lub zwiększyć przysłonę do f13.
    Proszę o spojrzenie na zdjęcia i info użytkownika tego obiektywu czy też mają takie objaw bo jeśli nie to będę go reklamował a jeśli jest to taka jego "uroda" to będę w przyszłości zdjęcia robił bardziej świadomie?
    Ostrość na tych zdjęciach była ustawiana na ten złoty motyw w oknie.
    https://drive.google.com/folderview?...Vk&usp=sharing
    Można pobrać oryginały.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 17-05-2015 o 15:12
    Lutek

Widzę, że chyba mam unikalny obiektyw...
    Lutek

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Wczoraj kupiłem 70D.
    Myślałem, że to konstrukcja z 2014, a tu się okazało że z 2013. Ale wiek nie ma większego znaczenia.
    Kupiłem z kitowym zestawem 18-135.
    Ogólnie pojechałem do Fotojokera z zamiarem kupna konkurencji- Nikona D7200 i tak się zastawiam czy dobrze zrobiłem Ciężko o konkretne porównania, bo N to dosyć świeży model. Cenowo tak samo stały- 4999.
    Pomacałem oba i ponownie wybrałem C. Nigdy nie miałem Nikona i chciałem spróbować czegoś innego. Lepiej w ręce leżał 70D. Grip wygodniejszy, bo w 7200 tak trochę ciasno. Jedną ręką znacznie lepiej się trzyma Canona.
    Za C przemówił jeszcze uchylny ekranik który może być plusem, ale nie musi oraz dotykowy ekran- przyśpieszy w jakimś stopniu obsługę. Może ale nie musi

Tak się zastanawiam po nocy czy dobrze zrobiłem Może trzeba było brać nowszą konstrukcję?
    Szklarni nie mam żadnej, więc jestem na czysto i jadę od nowa. Od prawie 10 lat z Canonem. Ostateczny zakup pod wpływem "ten lepiej siedzi w ręce" A to jest chyba najważniejsze.

Za dużo rozmyślam, za mało focenia

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Szklarni nie mam żadnej...
    ...Od prawie 10 lat z Canonem.
    Tak się zastanawiam czym fotografowałeś przez te 10 lat jeżeli nie masz szkieł? Fotografia otworkowa? czy kompakt?

Ogólnie jak masz takie doświadczenie to i canonem i nikonem zrobisz dobre zdjęcia. Pewnie każda z tych "puszek" ma swoje plusy i minusy. Miałem nikona oraz canona - raczej bym już do "n" nie wracał.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 24-05-2015 o 11:02

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Wczoraj kupiłem 70D.

Tak się zastanawiam po nocy czy dobrze zrobiłem Może trzeba było brać nowszą konstrukcję?
    Ostateczny zakup pod wpływem "ten lepiej siedzi w ręce" A to jest chyba najważniejsze.
    Z tego co czytam kolega ma rozterkę czy dobrze wybrał ? między starszym canonem 70d a nowszym nikonem D7200. Tak na dobrą sprawę wybór sprzętu do focenia (strona techniczna) ma drugorzędne znaczenie w fotografii, bardziej się liczy jak fotografujesz (co potrafisz i jak to pokazujesz) czyli to co masz w głowie . Jeżeli canon lepiej Ci pasuje ergonomicznie (mi zresztą też) od nokona to już na dzień dobry, lubisz go bardziej i to też nie jest bez znaczenia, jak do tego dodasz lepszą szklarnię w canonie to nie masz się co martwić . Bierz sprzęt, który kupiłeś i zacznij focić, a nie rozmyślać czy dobrze zrobiłeś wybierając canon.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Doszedłeś do jedynego i słusznego wniosku.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 73 z 84 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów