Strona 70 z 84 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    Mój router działał na kanale 13 ale jak przełączyłem na 11 to zobaczył go
    Ale daję słowo, nie ogarniam tego WiFi w aparacie, jak przesłać obrazy na PC....
    Wydaje mi się, że jeśli ustawisz router na automatyczny wybór kanału, to będzie OK. W przeciwnym razie transmisja może odbywać się na zatłoczonym kanale i być może aparat nie nadąża z odbieraniem wszystkich ramek?
    Co do przesyłania obrazów na PC po Wi-Fi, to nie używam (używam Wi-Fi do zdalnego sterowania), ale na pewno da się za pomocą EOS Utility bądź jakiejś przegladarki DLNA. I na pewno JPGi, co do RAWów nie jestem pewien.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Wydaje mi się, że jeśli ustawisz router na automatyczny wybór kanału, to będzie OK. W przeciwnym razie transmisja może odbywać się na zatłoczonym kanale i być może aparat nie nadąża z odbieraniem wszystkich ramek?
    Automatyczny kanał wyłączyłem bo tam wasnie były śmieci a tu mam kilkadziesiąt stacji sąsiadów...
    Co do przesyłania obrazów na PC po Wi-Fi, to nie używam (używam Wi-Fi do zdalnego sterowania), ale na pewno da się za pomocą EOS Utility bądź jakiejś przegladarki DLNA. I na pewno JPGi, co do RAWów nie jestem pewien.
    Próbowałem podłączyć przez EOS Utility ale nie wiem jak to zrobić i kompletnie nie wiem jak to zrobić... po prostu działam jak dziecko we mgle....

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Próbowałem podłączyć przez EOS Utility ale nie wiem jak to zrobić i kompletnie nie wiem jak to zrobić... po prostu działam jak dziecko we mgle....
    Eos Utility nie używałem już szmat czasu. Pamiętam jednak, że tam jest osobny program do parowania z aparatem, który najpierw trzeba uruchomić, a potem właściwe Eos Utility. Zresztą, jakby co, zawsze jest dokumentacja

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Zresztą, jakby co, zawsze jest dokumentacja
    Tylko, ze tam opisali tak, że nie wiadomo co co chodzi...
    Jeśli nie EOS Utylity to jak, jak przegrać zdjęcia z 70D na komputer via WiFi???

POzdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 12-05-2015 o 13:56
    Lutek

No dobra, przebiłem się przez te ustawienia.
    Czy u Was też transfer przez sieć jest wolny?
    Dlaczego pytam? Otóż po kablu przegrywanie zdjęć trwa momentalnie a tu przez WiFi w sieci typu n ze 10x wolnej niż po kablu

--- Kolejny post ---

I jeszcze jedno pytanie: czy można przesyłać obrazy do komputera bezpośrednio tzn bez pośrednictwa domowego AP?

Pozdrawiam
    Lutek

Coś już napisał

Dziekuje za linki to może inaczej zadam pytanie:
    Czy taka kalibracja cos daje?
    Czy mogę korekcje aberracji usunąć z automatu w LR?
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    Fotopstryczek - niestety to bezużyteczna porada bo Canon 70D współpracuje tylko z EOS Utility 2 a nie 3. A wersja 2 nie obsługuje rejestracji danych korekcji. Zresztą wystarczy rozwinąć listę modeli aparatów na dole zalinkowanej przez Ciebie strony by zobaczyć, że 70D tam nie ma...
    Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    @Jago - przeczytaj dokładnie wypowiedzi. My dyskutujemy o EOS Utility 3 a nie 2. EOS Utility 3 nie działa z Canonem 70D i porada Fotopstyczka dotycząca właśnie EOSa Utility 3 była w kontekście 70D bezsensowna. Utility 2 działa bez problemu i mam zawsze najnowszą wersję. A robi się to tak:

http://www.canon.pl/supportproduct/s...tcm:125-915180
    Nie posiadam 70D, zalinkowałem tak by użytkownik ogarnął o co chodzi.
    Chyba nie jest to duży problem wejść na stronę Canona w dział 70D i pobrać odpowiednią do niego wersję oprogramowania...

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Bardzo ciekawe wypowiedzi. Rozszerzając, chciałbym zadać pytanie odnoszące się szczególnie do sformułowania kolegi "Suchy" a dotyczącego tego, ze szkła, które na 1000D działały jakoś tak na 70D dostały skrzydeł. Otóż moje pytanie zadam na pewnym przykładzie.
    Wyobraźmy sobie, ze taki gość jak ja ma 350D i jakieś tam obiektywy. Wyobraźmy sobie, ze zmieniam korpus na 70D używając tych samych szkieł. I teraz pytanie, czy zdjęcia robione będą ostrzejsze oglądając je na komputerze dopasowane do wielkości ekranu w rozdzielczości np 1600x900. Oczywiście rozdzielczość ekranu jest niższa od jednego i drugiego korpusu ale.....70D odwzorowuje obraz większą ilością punktów (70D ma 20Mpix a 350D 8Mpx) a do tego ma lepszy tzn szybszy i dokładniejszy AF.
    A więc pytanie: czy zdjęcia robione na 70D będą ostrzejsze niż na 350D na tych samych szkłach?

Pozdrawiam
    miałem 350d i zapinałem do niej sigme 18-35. powiem tak korpus dostał skrzydeł, jakość obrazka super. (do iso 200, powyżej szum, który na 350d się pojawia już przy iso 400)

odnośnie szkieł - to 70d ma mocno upakowaną matrycę i jak do 40d zapinałem tamrona 70-200 to nie było znaczenia czy f2.8 czy f4, a na 70d widzę, że na f2.8 szkło nie jest takie ostre jak na f4. bardziej upakowane matryce wymagają lepszych szkieł.

więcej pixeli umożliwia przycinanie fotek, ja staram się tego nie praktykować, a jak już muszę chlasnąć to max 10%
    przy wskazanej przez ciebie rozdzielczości nie będziesz mieć różnicy między korpusami
    czy fotki będą ostrzejsze? hmm głupie pytanie. 70d da więcej detali niż 350d, ale 70d będzie ograniczać szkło. powiem tak, jak zapinałem do 350d sigme 18-35 i robiłęm wydruki a3 i do 70d i wydruk a3, przy oglądaniu foty trzeba wiedzieć który aparat co strzelał, ew. długo przyglądać się wydrukowi. (mowa o iso 100, bo przy iso 400, 70d wygrywa w przedbiegach)

350d to spox korpusik, wg. mojej opinii godny polecenia na start. ja wolałbym mieć 350d + dobre stałki, niż 70d i kiepski zoom

--- Kolejny post ---

No dobra, przebiłem się przez te ustawienia.
    Czy u Was też transfer przez sieć jest wolny?
    Dlaczego pytam? Otóż po kablu przegrywanie zdjęć trwa momentalnie a tu przez WiFi w sieci typu n ze 10x wolnej niż po kablu

--- Kolejny post ---

I jeszcze jedno pytanie: czy można przesyłać obrazy do komputera bezpośrednio tzn bez pośrednictwa domowego AP?

Pozdrawiam
    ad 1. WIFI jest wolne i tyle
    ad 2. można, tylko po co?
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    --- Kolejny post ---

ad 1. WIFI jest wolne i tyle
    ad 2. można, tylko po co?
    add 1. To gdzie te 450Mb/s ww sieci n ?
    add 2. Ale jak bo ja znalazłem tylko sposób poprzez lokalny AM a chciałbym bezpośrednio. Po co? Otóż jak np wyjadę na urlop to nie będę miał ze sobą routera. Będę miał 70D i laptopa i wolałbym już kabli nie targać...
    Pytanie, jak podłączyć/sparować bezpośrednio 70D z laptopem po wifi by przesyłać obrazy na komputer?
    A i mam jeszcze jeden problem, łącząc się aparatem do telewizora po w sieci (DLNA) widzę w katalogu obrazy natomiast nie widzę plików wideo (wygląda tak jakby katalog był pusty). Uprzedzając pytania dodam, ze telewizor odtwarza ten format plików bo przeniesione na pendriva są widziane przez TV - dlaczego tak jest?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 14-05-2015 o 00:03
    Lutek

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

@adam - pisząc o dostaniu skrzydeł przez kilka obiektywów miałem na myśli pracę AF, co wyraźnie podkreśliłem. Matryca 70D jest istotnie gęstsza niż np. 1000D ale nie zauważyłem jakichś problemów z tym związanych.
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Strona 70 z 84 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów