Pokaż wyniki od 1 do 10 z 238

Wątek: [Piotrus117]Pstrykam też sport.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Odp: [Piotrus117]Pstrykam też sport.

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Czemu aż 5.6? Przecież to 70-200 na pełnej dziurze chyba nie ma problemów z ostrością?
    Problemów nie ma na 4. Generalnie jest jednak bardzo jasno i na szybko najłatwiej jest domknąć.

Domyślnie Odp: [Piotrus117]Pstrykam też sport.

Cytat Zamieszczone przez Piotrus117 Zobacz posta
    Problemów nie ma na 4. Generalnie jest jednak bardzo jasno i na szybko najłatwiej jest domknąć.
    Jasno?
    Na Twoim miejscu korzystałbym ze skupionego pomiaru światła. Tak żeby narciarz nie był ciemną plamą. Przepalony śnieg dopracujesz sobie na komputerku. Tak jak Ci wcześniej pisałem wydaje mi się, że 2 ostatnie zdjęcia są niedoświetlone. Bo chyba śnieg nie jest tu najważniejszy. Czasami z ciekawości i może z braku czasu w CameraRaw klikam sobie dla draki automatyczny dobór ekspozycji. Po wprowadzeniu ręcznie poprawek po 15s mam obrobione zdjęcie. Ty nie robisz pod presją czasu i nie musisz (tak jak pisał RTSiak) wysyłać zdjęć co 20min. Jak zaszczepisz się sportem, to sam zobaczysz, że w niektórych dyscyplinach nie warto np walczyć z przepałem na ledowych reklamach.
    Nie zachęcam do przepałów na śniegu, ale zawodnik powinien być rozpoznawalny. Przynajmniej tak żeby można było zobaczyć kolor kombinezonu .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów