ale czego znowu nie wiesz?
ale czego znowu nie wiesz?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Zgrywam ponownie całą kartę i problem z paskiem na zdjęciu nie występuje czy to są jakieś czary ? Dobra póki co wykluczam puszkę, kupuję nową kartę i zobaczę co się będzie działo ...
Ostatnio edytowane przez Vic80 ; 14-04-2015 o 15:55
Pkt 8 regulaminu
sprawdź kartę i nie narzekaj na 5dmkIII jak chcesz to się wymienię na 5dc z tym staruchem nie ma problemów![]()
SONY
Jeszcze jedna próba rozwiązania problemu spróbowałem edytować raw z poziomu puszki i taka historia... na karcie backupu czyli sd zwiecha aparatu podczas edycji zdjęcia z wspomnianym paskiem. Później ta sama próba już na karcie głównej i raw mogłem spokojnie edytować. Czyżby nowiutka karta backupu SDHC Lexar Professional robiła taki cyrk.?
Pkt 8 regulaminu
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Stary, zdjecie masz do wyrzucenia. Zmien karte na inna, zrob zdjecie. Jesli nie ma paska... wyp****ol stara karte bo na 100% jest uwalona. Po co Ci serwis.
Jesli kolejne zdjecia z nowa karta beda mialy paski, puszka leci do serwisu. Tyle w temacie.
Nie wyp****ol tylko kup nową a tą zepsutą po prostu reklamuj u producenta.
Nie wiem jak Lexar ale w przypadku Sandiska wypełniłem formularz na stronie, przesłałem dane karty i datę zakupu (nawet nie chcieli paragonu). Było kilka maili z dodatkowymi powiadomieniami i pytaniami.
Potem przysłali kod do wydrukowania i naklejenia na paczkę dla kuriera. Zadzwoniłem po wskazanego kuriera na ich koszt. Po paru tygodniach kurierem przyjechała nowa karta.
R3 + RF85LDS