Kupiłem używaną 50 w b.dobrej cenie z pokrowcem i filtrem UV. Jedyny mankament to AF nie wiem czy "ten typ tak ma" ale jak próbuje złapać ostrość na bliski obiekt to zachowuje się jakby miał się rozlecieć. Ale obrazek daje ładny.
przykładowe foto
Kupiłem używaną 50 w b.dobrej cenie z pokrowcem i filtrem UV. Jedyny mankament to AF nie wiem czy "ten typ tak ma" ale jak próbuje złapać ostrość na bliski obiekt to zachowuje się jakby miał się rozlecieć. Ale obrazek daje ładny.
przykładowe foto
Dzisiaj wpadl mi w rece Yongnuo 50 1,8. Przyznam, ze sprawia lepsze wrazenie od Canona, a i w dzialaniu jest jakby troche lepszy. O jakas klase ... :-) Naprawde fajny obiektywik - mozna smialo polecic.
do dostania http://www.aliexpress.com/item/Pre-O...263336148.html
Ostatnio edytowane przez jelcyk ; 09-04-2015 o 09:13
Kilka razy spotkałem się z ceną 310zł za nowego Canona 50mm f1.8 II, raz nawet sam w tej cenie kupiłemTrzeba regularnie przeglądać ceneo, jest jeden sklep który w tej cenie sprzedaje nówki i daje 2 lata gwarancji.
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
betonowy_puchacz
przy takiej odległości od obiekty ta pięćdziesiątka będzie latała jak szalona w jedna i druga stronę i ustawiała ostrość. Ciut dalsza odległość i jest trochę lepiej.
Właśnie ona nie lata w jedną i w drugą stronę, a próbuje wysunąć się jeszcze dalej z obudowy, ale konstrukcja jej na to nie pozwala. Słychać że mechanizm doszedł do końca i dalej nie może, a elektronika go pcha.