Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Zakup 50mm 1.8 używka czy nowa ?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Zakup 50mm 1.8 używka czy nowa ?

No to jest walniety...

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

uśmiałem się z tym pojazdem na używane 50/1.8

ile Wy myślicie taki fotoamator ją wypstrykał? chodził codziennie z pięćdziesiątką za 400pln przez dwa miesiące wakacji? wow.

Betonowy, kup se używkę i się pobaw. I tak będziesz go domykał zamiast jechać na 1.8.

A potem dozbieraj i kup normalny obiektyw, z którego będziesz zadowolony. A swoją 50-tkę wystaw na allegro i módl się żeby kupiec nie czytał tego forum
    Ostatnio edytowane przez dobert ; 18-04-2015 o 00:35

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    No to jest walniety...
    Wydaje mi się że ten model tak ma. U tego meksykanina w 3:18 też tak robi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez betonowy_puchacz Zobacz posta
    Kupiłem używaną 50 w b.dobrej cenie z pokrowcem i filtrem UV. Jedyny mankament to AF nie wiem czy "ten typ tak ma" ale jak próbuje złapać ostrość na bliski obiekt to zachowuje się jakby miał się rozlecieć . Ale obrazek daje ładny.
    przykładowe foto
    U mnie nówka tez pracowała tak jak na zamieszczonym filmie. Potem sam z siebie wypadał przedni pierścień i co jakiś czas trzeba było go wciskać na miejsce. Ogólnie tandetnie wykonane to szkło.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez betonowy_puchacz Zobacz posta
    Wydaje mi się że ten model tak ma. U tego meksykanina w 3:18 też tak robi.
    https://www.youtube.com/watch?v=AlALdZAYypU
    A skąd wiesz, że Erwin Serrano to Meksykanin? Dla mnie Amerykanin z Arkansas, być może z pochodzenia Filipino.

50/1.8 tak ma, wierzga dosyć gwałtownie kiedy jest poza zakresem. Mam wrażenie, że w ten sposób się rozpada, a na pewno jak już jest rozpadnięty to trzeba unikać używania AF do obiektów makro.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna

50/1.8 tak ma, wierzga dosyć gwałtownie kiedy jest poza zakresem. Mam wrażenie, że w ten sposób się rozpada, a na pewno jak już jest rozpadnięty to trzeba unikać używania AF do obiektów makro.
    Dokładnie.
    Ja trafiłem niestety na słaby model od początku był problem z AF i dzisiaj coś zaskrzypiało zacharczało i przestał się wysuwać. Na szczęscie wymienili mi w 5 min na nowy, oby ten był lepszy

Uzależniony

Moze byc, ja go nawet nie widzialem a i odleglosci , z ktorej robiles nie okresliles, wiec tak z palca palnalem . Niemniej sama konstrukcja taka zabawkowa , lacznie z tymi pierscionkami pod pierscieniem AF-u. Jak sie na to patrzy, to juz czlowiek ma wrazenie, ze od samego patrzenia sie rozpadnie - az dziw, ze potrafi zrobic takie fotki, ze rzadko co moze mu dorownac...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów