Pobierz wersję 3. ... powinna normalnie działać.
Co do wilokrotnej lepszości Lightrooma nad DPP - to kwestia dla mnie dyskusyjna. Jedyne 3 cechy "lepszości" LR nad DPP to odzyskiwanie szczegół w cieniach i światłach oraz szybkość działania.
Pobierz wersję 3. ... powinna normalnie działać.
Co do wilokrotnej lepszości Lightrooma nad DPP - to kwestia dla mnie dyskusyjna. Jedyne 3 cechy "lepszości" LR nad DPP to odzyskiwanie szczegół w cieniach i światłach oraz szybkość działania.
Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 19-03-2015 o 08:26
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 19-03-2015 o 12:05
O DLO nie zapomniałem, faktycznie dla niektórych szkieł robi cuda. Nie używam z jednej przyczyny (z tego co widzę - już nieaktualnej): rawa zapisanego z DLO można było odczytać tylko w DPP.
Tak, jak opisujesz działa to w ACR.Krzywe w LR to jakieś nieporozumienie - brak możliwości przemieszczania punkcika na krzywych RGB poprzez kursory na klawiaturze.
W Lr wygodniejszym rozwiązaniem jest click'n'drag na samym zdjęciu. Próbowałeś tego rozwiązania? IMHO logiczniejsze i bardziej intuicyjne.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/