Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jaki Cokin do Tamrona 17-50 2.8 ?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Jaki Cokin do Tamrona 17-50 2.8 ?

A jak zakręce polara wersja slim + holder powiedzmy z 2 płytkami to obleci na 17mm czy trzeba podkręcać wyżej i jak wysoko? Myslałem o takim czymś Hitech 85 Aluminium Modular Holder | STOPfoto.pl profesjonalny sklep fotograficzny on-line - Szczegóły produktu (Marumi, Heliopan, Tiffen, Leica, Hitech, Lumiquest, Stofen) że niby można demontować więc dałoby się robić slima z 1 slotem i np. 2 itp. albo kupić chińczyka zwykłego na 3 sloty opiłować 1 i dodatkowo drugi chińczyk slim

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Jaki Cokin do Tamrona 17-50 2.8 ?

Cytat Zamieszczone przez juras10-77 Zobacz posta
    A jak zakręce polara wersja slim + holder powiedzmy z 2 płytkami to obleci na 17mm czy trzeba podkręcać wyżej i jak wysoko?
    nie potrafie powiedziec. duzo zalezy od tego na ile srednica mocowania filra jest "ciasna" tego co widzi przednia soczewka.

przy czym nie wiem czy kupisz tak latwo polara slim z gwintem do nakrecenia na niego holdera. o komforcie uzytkowania tego nie wspominam.

IMHO taniej kupic juz polar do Cokina (P164 albo jakis odpowiednik)

Cytat Zamieszczone przez juras10-77 Zobacz posta
    Myslałem o takim czymś Hitech 85 Aluminium Modular Holder | STOPfoto.pl profesjonalny sklep fotograficzny on-line - Szczegóły produktu (Marumi, Heliopan, Tiffen, Leica, Hitech, Lumiquest, Stofen) że niby można demontować więc dałoby się robić slima z 1 slotem i np. 2 itp. albo kupić chińczyka zwykłego na 3 sloty opiłować 1 i dodatkowo drugi chińczyk slim
    z autopsji: polecam oryginalne holdery Cokina lub jesli masz mozliwosc zmacacnia - zamienniki wykonane z takiego samego plastiku. bo on jest tani, calkiem trwaly a przy tym miekki i latwo sie go kroi pilka czy nozykiem.

nigdy nie mialem potrzeby kupowania uchwytu Hitecha. dosc drogi jest, a ten cokinowski w zupelnosci zalatwia sprawe...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów