Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Wątek: "Dziewica" zaszalała ...

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: "Dziewica" zaszalała ...

Cytat Zamieszczone przez Element7th Zobacz posta
    Jeżeli jesteś w Polsce to nie jest płatne. To roaming krajowy/wewnętrzny.
    no faktycznie, będąc w play wybrałem z listy dostępnych sieci t-mobile, włączyłem roaming danych i rzeczywiście net działa a konto na play24 nie wykazało żadnych naliczonych kosztów ale zżarło część danych pakietowych Jedyny minus że wtedy nie działa LTE który w playu póki co mam darmowy i nielimitowany ale gdy on się skończy (za 2 miechy) to chyba najsensowniej będzie na stałe zrezygnować z nadajników play'a i wybrać na sztywno t-mobile czy plusa i korzystać z lepszego zasięgu skoro z danych pakietowych można korzystać i tu i tu. Play u mnie w chacie ma 2 krechy zasięgu a wszytskie inne (t, plus, orange) full 4 krechy. Jaki wobec tego jest sens bycia na zasięgu automatycznym czy play'a ? ....mz żadnego...........
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A ja mam wrażenie, że nie czytasz wątku.

Po pierwsze - nie jestem jedyny, który nie doświadcza problemu z zasięgiem Play. Wypowiedzieli się tu też inni, którzy rozumieją na czym polega roaming, więc nie rozumiem dlaczego upierasz się, że snuję tu tylko swoją wyimaginowaną historię?
    A gdzie ja pisałem o "Twojej wyimaginowanej historii", przecież ja nie neguję Twoich doświadczeń - i Ty piszesz tutaj o "czytaniu wątku" .

Po drugie - mowa jest o słabym zasięgu Play a nie jakiejś "danej sieci". Skoro powiedzmy T-mobile ma 100% pokrycie to wybierasz T-mobile i zapominasz o nadajnikach Playa.
    I tak, jeżeli nie masz zasięgu "danej sieci" to przełączenie się na inną, w której zasięgu jesteś, jak najbardziej "tu coś pomoże". No chyba prościej się już nie da.
    Nic nie pomoże jak nie ma zasięgu sieci w której jesteś - zrozumżesz wreszcie że są miejsca gdzie np. jest bardzo słaby zasięg Play i praktycznie brak T-mobile - tak jest w niektórych miejscach tu u nas w górach - żadnymi sztuczkami tego nie przeskoczysz. Tyle. Do momentu jak play miał u nas umowę z plusem było OK. ale teraz jest tragicznie. Tak ma kilku moich znajomych którzy się napalili na ofertę internetu z Playa. Dlatego piszę że akty strzeliste typu "u mnie jest świetnie" nie przekładają się na; "wszędzie jest świetnie" - akurat w tym przypadku tak to nie działa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    . Do momentu jak play miał u nas umowę z plusem było OK. ale teraz jest tragicznie.
    nie kumam, play szeroko teraz reklamuje zasięg 4 skocz...ups... 4 sieci więc jakim cudem teraz może być gorszy zasięg niż dawniej??? no chyba że piszecie o LTE .....
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

A gdzie ja pisałem o "Twojej wyimaginowanej historii", przecież ja nie neguję Twoich doświadczeń - i Ty piszesz tutaj o "czytaniu wątku" .
    Za każdym razem, także w tym poście zaznaczasz, że to tylko ja dziwnym trafem nie mam wspomnianych problemów. Mam cytować czy sam sobie przeczytasz? Jak dowodzą wpisy kilku innych forumowiczów, nie jestem jedyny, ale to już pisałem. Nadal proponuję poczytać wszystko na spokojnie od początku, może zaskoczy :P

Nic nie pomoże jak nie ma zasięgu sieci w której jesteś - zrozumżesz wreszcie że są miejsca gdzie np. jest bardzo słaby zasięg Play i praktycznie brak T-mobile - tak jest w niektórych miejscach tu u nas w górach - żadnymi sztuczkami tego nie przeskoczysz. Tyle. Do momentu jak play miał u nas umowę z plusem było OK. ale teraz jest tragicznie. Tak ma kilku moich znajomych którzy się napalili na ofertę internetu z Playa. Dlatego piszę że akty strzeliste typu "u mnie jest świetnie" nie przekładają się na; "wszędzie jest świetnie" - akurat w tym przypadku tak to nie działa.
    A czy ja w którymś momencie napisałem, że nie ma takich miejsc? I co to ma wspólnego z tematem? Mówimy o miejscach, w których Play jest słaby lub go brak, ale są nadajniki innych operatorów. Jeżeli żaden z czterech operatorów nie ma pokrycia na danym terenie, to chyba logiczne, że sobie zasięgu z kapelusza nie wyciągniesz... ale w tym przypadku to nie robi najmniejszej różnicy w czym masz numer, przecież i tak żaden nie będzie działać.
    Ostatnio edytowane przez Element7th ; 09-02-2015 o 23:08

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Za każdym razem, także w tym poście zaznaczasz, że to tylko ja dziwnym trafem nie mam wspomnianych problemów. Mam cytować czy sam sobie przeczytasz? Jak dowodzą wpisy kilku innych forumowiczów, nie jestem jedyny, ale to już pisałem. Nadal proponuję poczytać wszystko na spokojnie od początku, może zaskoczy :P
    Nie obraź się ale nie jesteś pępkiem świata i to że Ty nie masz problemów nie oznacza że inni ich nie mają. Stąd odniesienia do Ciebie ale odwróćmy teraz sytuację: jakbym ja twierdził że play jest bez sensu, bo u mnie lub u moich znajomych są problemy - też uważasz że to można ekstrapolować na wszystkich???
    "Nadal proponuję poczytać spokojnie od początku, może zaskoczy" .

A czy ja w którymś momencie napisałem, że nie ma takich miejsc? I co to ma wspólnego z tematem? Mówimy o miejscach, w których Play jest słaby lub go brak, ale są nadajniki innych operatorów. Jeżeli żaden z czterech operatorów nie ma pokrycia na danym terenie, to chyba logiczne, że sobie zasięgu z kapelusza nie wyciągniesz... ale w tym przypadku to nie robi najmniejszej różnicy w czym masz numer, przecież i tak żaden nie będzie działać.
    To ma wspólnego z tematem tyle, że doświadczenia z jednego miejsca nie przekładają się na inne miejsce. Nic prostszego.
    Miejsca o których piszę mają świetny zasięg np. orange w innym miejscu plusa - internet play w tych miejscach praktycznie nie działa. Telefony działają jak chcą. Podejrzewam że jest tak, że play nie wszędzie ma podpisane umowy z innymi sieciami ale oficjalnie się oczywiście do tego nie przyznają. Albo grają tu rolę jeszcze jakieś względy techniczne - np. to że nie wszędzie jest sprzęt tej samej generacji.

@Centur - wyżej piszę co może być przyczyną.

Ja mam osobiście problemy z internetem T-mobile więc teraz szukam alternatywy ale playa nie wezmę, bo goście i znajomi którzy do mnie przyjeżdżają narzekają. Najlepsze w tym wszystkim jest to że przez ponad rok było super, a od nowego roku zaczęły się poważne problemy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Nielimitowany internet jest tylko infrastrukturze play.

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    to chyba najsensowniej będzie na stałe zrezygnować z nadajników play'a i wybrać na sztywno t-mobile czy plusa i korzystać z lepszego zasięgu skoro z danych pakietowych można korzystać i tu i tu. ...........
    można też w przy niektórych abonamentach dokupić LTE za 20 zł
    Ostatnio edytowane przez bucefal14 ; 10-02-2015 o 00:18
    Ludzie listy noszą...

Coś już napisał

Jestem w Play od 5 czy 6 lat. Nie mam i nie miałem problemów z zasięgiem. Cała moja rodzina jest w tej sieci i sporo kumpli.

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Nie obraź się ale nie jesteś pępkiem świata i to że Ty nie masz problemów nie oznacza że inni ich nie mają. Stąd odniesienia do Ciebie ale odwróćmy teraz sytuację: jakbym ja twierdził że play jest bez sensu, bo u mnie lub u moich znajomych są problemy - też uważasz że to można ekstrapolować na wszystkich???
    "Nadal proponuję poczytać spokojnie od początku, może zaskoczy" .
    Przecież to ja cały czas zaznaczam, że nie jestem wybrańcem, a Ty mi mówisz, żebym się nie obrażał. No więc się nie obrażam Ale logiki w Twojej wypowiedzi doszukać się nie mogę.

To ma wspólnego z tematem tyle, że doświadczenia z jednego miejsca nie przekładają się na inne miejsce. Nic prostszego.
    Miejsca o których piszę mają świetny zasięg np. orange w innym miejscu plusa - internet play w tych miejscach praktycznie nie działa. Telefony działają jak chcą. Podejrzewam że jest tak, że play nie wszędzie ma podpisane umowy z innymi sieciami ale oficjalnie się oczywiście do tego nie przyznają. Albo grają tu rolę jeszcze jakieś względy techniczne - np. to że nie wszędzie jest sprzęt tej samej generacji.
    Ale ja to doskonale rozumiem, nie uogólniam. Padły zarzuty, że zasięg Play to syf, a ja oraz kilku innych twierdzą inaczej. To teraz ja odwrócę sytuację: to że inni mają problemy nie oznacza, że mają je wszyscy.

Nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, bo wygląda jakbyśmy odpowiadali sobie na inne cytaty.

Miasto
    Pomorze

powtórzę po raz kolejny, wytłumaczcie mi jakim cudem zasięg play może być kiepski skoro każdy abonent playa może korzystać z nadajników innych sieci ????

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów