Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]

Ja już się naoglądałem sampli z tej puchy (nie na tym forum) i można zrobić nią wiele i to w dobrej jakości.
    Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 31-01-2015 o 19:19

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]

Ja już się naoglądałem sampli z tej puchy (nie na tym forum) i można zrobić nią wiele i to w dobrej jakości.

slusznie
    te sample wskazuja , ze aparat nie robi sam zdjec.
    daje duze mozliwosci , ale obsluga widac jeszcze przerasta niektorych uzytkownikow.

takie sample to pozorne testy , tak na prawde wprowadzaja w blad.
    raz , ze potezny resampling w dol , a wiec nijak pracy aparatu ocenic cie nie da , dwa ze prawdopodobnie to i tak wybrane najlepsze zdjecie z wielu strzalow.
    bez informacji na temat skutecznosci AF , zadnych wnioskow wyciagnac nie sposob .

natomiast pojedynczy strzal sarny mowi wiele - zaden aparat , nawet najnowszej generacji nie gwarantuje prawie 100% pewnosci prawidlowego ostrzenia . jest jak bylo - troche lepiej.
    AF ciagle sa za wolne dla scen rzeczywiscie dynamicznych.

w sumie wiecej wnioskow wyciaglem ze zdecia sarny ( BF ) niz z reszty ptactwa - wiadomo, ze na iles tam strzalow zawsze cos ostrego sie trafi.

Generalnie ogladactwo takich testow psuje smak i wrazliwosc fotograficzna - mozna sie popsuc.

Uprawnienia umieszczania postów