Strona 15 z 86 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

przede wszystkim nikt nie oczekuje omawiajac aspekt techniczny sprzetu , jako przykladow ilustrujacych - dziel sztuki fotograficznej.
    Chyba nawet przeciwnie - to by przeszkadzalo.

ale coz za sens ma pokazanie przykladow zdjeciowych przeskalowanych do kilkuset pixeli , poddanych mocnej kompresji jpg, dzieki czemu mozemy podziwiac piekne artefakty.

to nie swiadczy czegokolwiek o mozliwosciach aparatu , a jedynie o algorytmach skalujacych jakich uzyto do obrobki zdjecia.
    wynik zalezy w takim przypadku nie od aparatu a od skali i programu skalujacego .

coz za sens? - toz to przejaw mowiac delikatnie nieswiadomosci jesli nie bezmyslnosci.

nikt nie ma nic przeciwko pokazywaniu takich zdjec w swojej galerii , ktora z zalozenia sluzy prezentacji prac , nie dyskusjom sprzetowym.

Ale uporczywe wysylanie zdjec , ktore kompletnie nic nie wnosza w dyskusji na temat walorow technicznych aparatu jest kontraproduktywne. szkoda fatygowac innych.

dobra wola ? to nic szczegolnego na forach - wszyscy pisza z dobrej woli , chyba nikt na tym nie zarabia ?

wystarczy odrobine pomyslec- pokazac chocby wycinek 100% i podac najwazniejsze parametry zdjeciowe.
    wystrczy dac wlasna subiektywna ocene typu - na 1ß prob dwie sa trafione itp - jakis poglad moznaby sobie wyrobic.
    w tym stanie to szkoda czasu wszystkich.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Tak "sobie czytam posty dotyczące C7DMK2" odnoszę wrażenie że nastąpiło tzw.bicie piany.
    Jestem uzytkownikiem Canona 7DMK2 od 01.12.2014 i ogólnie 100% satysfakcji z zakupu!!
    Nigdy nie byłem i nie jestem tzw.szumofobem , nie testowałem AF na "tablicach" tylko robiłem zdjęcia w terenie (fotografuję ptaki).
    Jak dla mnie i moich potrzeb Canon 7DMK2 to świetna maszyna i udowadnianie "komuś" i że szumi na ISO 6400,a że 5dIII ma lepsza jakość obrazka itp,itd to "bzdura.
    Posiadacze c7DMK2 doskonale wioedza co to za maszyna i jakie ma możliwosci!!!!!!!
    Chcesz kupić - to przeanalizuj co ci jest potrzebne i zdecyduj sam !!!!!!!!!!!!!
    Te dywagacje i teoretyzowanie nic nie wnoszą !!
    ------------Canon 5 D Mark III-----------------------------------------
    www.kubis.fotoprzyroda.pl

------------------------------------------------------

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomek1961 Zobacz posta
    Tak "sobie czytam posty dotyczące C7DMK2" odnoszę wrażenie że nastąpiło tzw.bicie piany.
    Jestem uzytkownikiem Canona 7DMK2 od 01.12.2014 i ogólnie 100% satysfakcji z zakupu!!
    Nigdy nie byłem i nie jestem tzw.szumofobem , nie testowałem AF na "tablicach" tylko robiłem zdjęcia w terenie (fotografuję ptaki).
    Jak dla mnie i moich potrzeb Canon 7DMK2 to świetna maszyna i udowadnianie "komuś" i że szumi na ISO 6400,a że 5dIII ma lepsza jakość obrazka itp,itd to "bzdura.
    Posiadacze c7DMK2 doskonale wioedza co to za maszyna i jakie ma możliwosci!!!!!!!
    Chcesz kupić - to przeanalizuj co ci jest potrzebne i zdecyduj sam !!!!!!!!!!!!!
    Te dywagacje i teoretyzowanie nic nie wnoszą !!
    zgadza sie - wszyscy wiedza ze aparat to aktualny poziom techniki w zakresei aps -c. trudno o cos lepszego .
    lepie nie testowac , niz testowac zle - gdyz wnioski beda bledne , lub bezuzyteczne.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Hmm, to może ustalić jakieś kryteria testów. Jeśli testujemy af puszki to pokażmy na nich ruch , biegnącego psa, kota na jakimś zatrawionym tle a nie czystym niebie. Jeśli chcemy pokazać możliwości matrycy zróbmy zdjęcie kwiatka, puszki po piwie na wysokim iso i pokażmy wycinek 100% jak Bechamot napisał. W tedy będzie to miało sens i pokaże prawdziwe możliwości puszki. Bo ptaki na niebie to naprawdę można pstryknąć większością nowych lustrzanek.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

zysk, Irek07, nikt tu nie prowadzi nagonki na nową siódemkę, ale przez zdjęcie, które pokazujecie nie da się o niej dobrego słowa powiedzieć. Foty po prostu wyglądają jak robione kompaktem - zero szczegółów, o trafności AF też ciężko coś powiedzieć, bo ciężko coś o ostrości powiedzieć z takich zdjęć. Rozumiem podjarkę nowym sprzętem, ale sądzę, że da się nim robić o wiele lepsze zdjęcia. A skoro wystarczy przeglądać zagraniczne fora żeby wyciągnąć obiektywne wnioski to po co zamieszczacie tu cokolwiek?
    Gdybym miał się decydować na kupno aparatu po obejrzeniu Waszych próbek na pewno nie kupiłbym go (podejrzewam, że nie tylko ja), a chyba nie było Waszym celem zniechęcanie innych do tego aparatu?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Pomidor. Wpis nie mniej merytoryczny jak #140.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Jeśli testujemy af puszki to pokażmy na nich ruch , biegnącego psa, kota na jakimś zatrawionym tle a nie czystym niebie. Jeśli chcemy pokazać możliwości matrycy zróbmy zdjęcie kwiatka, puszki po piwie na wysokim iso i pokażmy wycinek 100%
    Nikt nie prosił o konkretne zadanie

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    przez zdjęcie, które pokazujecie nie da się o niej dobrego słowa powiedzieć.
    a moze nie umiemy ?

--- Kolejny post ---

Rozumiem podjarkę nowym sprzętem
    Jeśli bym chciał ,kupiłbym sobie 3xDx1,więc się nie jaram(żargon gimbazy rulzez )
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    przede wszystkim nikt nie oczekuje omawiajac aspekt techniczny sprzetu , jako przykladow ilustrujacych - dziel sztuki fotograficznej.
    Chyba nawet przeciwnie - to by przeszkadzalo.

ale coz za sens ma pokazanie przykladow zdjeciowych przeskalowanych do kilkuset pixeli , poddanych mocnej kompresji jpg, dzieki czemu mozemy podziwiac piekne artefakty.

to nie swiadczy czegokolwiek o mozliwosciach aparatu , a jedynie o algorytmach skalujacych jakich uzyto do obrobki zdjecia.
    wynik zalezy w takim przypadku nie od aparatu a od skali i programu skalujacego .

coz za sens? - toz to przejaw mowiac delikatnie nieswiadomosci jesli nie bezmyslnosci.

nikt nie ma nic przeciwko pokazywaniu takich zdjec w swojej galerii , ktora z zalozenia sluzy prezentacji prac , nie dyskusjom sprzetowym.

Ale uporczywe wysylanie zdjec , ktore kompletnie nic nie wnosza w dyskusji na temat walorow technicznych aparatu jest kontraproduktywne. szkoda fatygowac innych.

dobra wola ? to nic szczegolnego na forach - wszyscy pisza z dobrej woli , chyba nikt na tym nie zarabia ?

wystarczy odrobine pomyslec- pokazac chocby wycinek 100% i podac najwazniejsze parametry zdjeciowe.
    wystrczy dac wlasna subiektywna ocene typu - na 1ß prob dwie sa trafione itp - jakis poglad moznaby sobie wyrobic.
    w tym stanie to szkoda czasu wszystkich.
    Zgadzam się w 100%. A teraz znajdź proszę moje posty na stronie dziesiątej i dalej w tym wątku. A potem poszukaj odpowiedzi na nie.....

Pełne uzależnienie Awatar zysk

dybym miał się decydować na kupno aparatu po obejrzeniu Waszych próbek na pewno nie kupiłbym go
    I całe szczęście: będziemy ELITOM na pokazach .
    A zwrot : nie kupiłbym ,znaczy ,że i tak nie miałeś zamiaru kupić 7DII.
    btw:
    na początku tematu napisałem:
    Z pewną nieśmiałością zakładam ten temat.7DII jest w sprzedaży i jest w użytkowaniu na całym świecie,
    więc wątek 7D2 zaprezentowany głównie teoretyczny już jest mniej aktualny.
    Proponuję wzorem wątku o 5D3 w praktyce uruchomić ten.
    IMHO
    Fajnie byłoby ,gdyby zamiast szukania wad i krytykowania niedoskonałości tego aparatu
    udałoby się stworzyć bazę dobrych fotek,porad i rozwiązań problemów.

I co z tego wyszło ?
    widać jw
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    udałoby się stworzyć bazę dobrych fotek
    Wam jakoś to nie wychodzi...

Strona 15 z 86 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów