Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kolekcjoner, po co tak naskakujesz na kolegę? Drążysz takie oczywiste rzeczy, że można zacząć podejrzewać że ty też emigrowałeś, wiele lat temu.
    Nie ma żadnych oficjalnych danych na ten temat, bo i skąd? Nawet instytucje państwowe mogą tylko szacować skalę procederu.
    To, o czym pisze damianko to jest rzeczywistość, którą ja sam obserwuję na co dzień. Prościej i dosadniej niż w poście #65 trudno to ująć.
    Pytam, bo znam bardzo dużo ludzi którzy uczciwie prowadzą firmy i nie bardzo rozumiem czemu wrzucanie wszystkich do jednego wora i generalizowanie jest czymś chwalebnym? Zresztą skąd u Was ta wiedza, to mnie najbardziej ciekawi?

Damianko, to co teraz piszesz nadal nie ma związku z tym Twoim stwierdzeniem powyżej. Albo posiadasz jakąś wiedzę którą się tu nie chcesz podzielić albo zwyczajnie generalizując obrzucasz ludzi błotem.

Krótko i węzłowato jak się kogoś publicznie oskarża o oszustwo (bo w świetle prawa ukrywanie dochodów tak jest traktowane) to dobrze pisać o konkretach, bo może się trafić ktoś kto nie łapie się do tego Waszego świata o którym piszecie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-01-2015 o 23:48
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów