Strona 417 z 495 PierwszyPierwszy ... 317367407415416417418419427467 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 161 do 4 170 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

EOSinfo (plik exe ma ze 300 kb) i podłączasz kabelkiem aparat do kompa - jak wykryje to pokaże jaki aparat, numer seryjny, ilość fotek zrobionych, wersja oprogramowania i nawet ile baterii zostało

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez scaners3d Zobacz posta
    Witam,
    czy da się wgrać wcześniejszy soft (1.1,3) do aparatu który ma 1.1.4?
    Jeżeli tak, to czy ktoś ma poprzednią wersję, bo nie mogę znaleźć?

Pozdrawiam
    Les

PS. potrzebne do MagicLantern
    nigdy nie zmieniałem bo mój miał 1.1.3 ale z MLem chyba dają w moich zipach z MLem wygląda jakby był zarówno 1.1.2 jak i 1.1.3 - ale nigdy z tych plików nie korzystałem bo ML się instalował bez potrzeby zmieniania firmware.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Z MLem nie ma canonowego firmware'u. Trzeba go sobie wygooglować. Nie mowie tego złośliwie, tylko nie mam teraz jak wyszukać (pisze z telefonu), a wiem że kiedy mi był potrzebny, to udało mi się go znaleźć w googlach.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Z MLem nie ma canonowego firmware'u. Trzeba go sobie wygooglować. Nie mowie tego złośliwie, tylko nie mam teraz jak wyszukać (pisze z telefonu), a wiem że kiedy mi był potrzebny, to udało mi się go znaleźć w googlach.
    z moim ML jak go instalowałem rok temu był , może teraz nie ma - to normalne bo wszystko zmienia się na gorsze , trzeba poszukać ale nie na oficjalnych stronach bo tam już 1.1.6, wersja 1.1.3 jest nadal np. na niemieckim chip.de
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 16-12-2014 o 11:19
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Ktoś aktualizował oprogramowanie do 1.1.6 ?
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Bywalec Awatar Jasper

Żadnej zmiany nie zauważyłem ( głównie AF AI Servo)

Uzależniony Awatar RTSiak

Głupie pytanie ale nigdzie nie mogę znaleźć info o tym... czy da się wyłączyć wyświetlanie w wizjerze nieaktywne pkt AF ? Używam centralnego w 99% przypadków i chciałbym żeby tylko on był widoczny (nie tylko dodatkowe podświetlenie w momencie wciśnięcia spustu). Zwyczajnie po przesiadce z 7d jakoś ''gubie'' się w tym wizjerze 6d...

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Głupie pytanie ale nigdzie nie mogę znaleźć info o tym... czy da się wyłączyć wyświetlanie w wizjerze nieaktywne pkt AF ? Używam centralnego w 99% przypadków i chciałbym żeby tylko on był widoczny (nie tylko dodatkowe podświetlenie w momencie wciśnięcia spustu). Zwyczajnie po przesiadce z 7d jakoś ''gubie'' się w tym wizjerze 6d...
    Nie bardzo wiem o co dokładnie chodzi, ale jeżeli chodzi Ci o te "kwadraciki" to one nie są wyświetlane tylko "narysowane" na szybce, która znajduje się pod matówką, tego się wyłączyć nie da, można jedynie usunąć mechanicznie ścierając je z szybki AF, ale efekt tego będzie wiadomy.
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 17-12-2014 o 10:34

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    Nie bardzo wiem o co dokładnie chodzi, ale jeżeli chodzi Ci o te "kwadraciki" to one nie są wyświetlane tylko "narysowane" na szybce, która znajduje się pod matówką, tego się wyłączyć nie da, można jedynie usunąć mechanicznie ścierając je z szybki AF, ale efekt tego będzie wiadomy.
    a nie... w 6D mozna jeszcze matowke wymienic

nie bardzo wiem jaka szybke AF miales na mysli (jest lusterko do ukladu AF, ale do niego tak normalnie nie da sie dostac) ale jesli chodzilo o matowke, to stanowczo odradzam. jakakolwiek forma tarcia czy chocby dotykania matowki palcem, moze skutkowac koniecznoscia jej wymiany, bo w celowniku przestanie byc dobrze widac obraz, a w szczegolnym przypadku aparat przestanie nastawiac ostrosc czy poprawnie mierzyc ekspozycje... to jest bardzo, bardzo delikatny element!
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Matówka jest elementem "czystym" na nim nic nie ma- mowa tytaj o matówce standardowej są matówki z liniami poziomymi i pionowymi, pomiędzy matówką a pryzmatem/ukradłem luster w tańszych modelach - znajduje się szybka Af - soczewka, jest to szkiełko na którym są umieszczone punkty af - na tym elemencie podświetlane są punkty, niektóre modele aparatów ( różnych producentów ) mają również punkty naniesione "elektronicznie" wówczas wyświetlaniem ich można sterować. W 6d jest ono na "stałe" wiem bo sam już wymieniałem matówkę w 6d.
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 17-12-2014 o 11:36

Strona 417 z 495 PierwszyPierwszy ... 317367407415416417418419427467 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów