Strona 414 z 495 PierwszyPierwszy ... 314364404412413414415416424464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 131 do 4 140 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Mogę odpowiedzieć na tą część dotyczącą mikroregulacji. Aparat zapamięta ustawienia dla każdego obiektywu, ale niestety, jeden obiektyw - jedno ustawienie, nie da się dwóch dla różnych świateł na przykład. Chyba żebyś zapamiętał i ręcznie przestawiał.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

@ horak - racja zapomniałem o tym, ale to niestandardowe rozwiązanie
    @ renes - co do mikroregulacji to w zależności od światła się nie da, ale da się np. dla kilku takich samych szkieł - str. 314-317 instrukcji.

Pełne uzależnienie

nie słyszałem jeszcze o korpusach ani naszej ukochanej firmy ani konkurencji które robiłyby różną mikroregulację dla różnych temperatur barwnych - są takie? mój 6D nie wykazuje takich problemów ale czytałem ze u konkurencji to duży problem.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    nie słyszałem jeszcze o korpusach ani naszej ukochanej firmy ani konkurencji które robiłyby różną mikroregulację dla różnych temperatur barwnych - są takie? mój 6D nie wykazuje takich problemów ale czytałem ze u konkurencji to duży problem.
    to nie jest mikroregulacja dla roznych temp barwnych tylko kompensacja temperatury barwowej w ukladzie AF.
    pomiar dleglosci zalezy od temp barwowej swiatla w takim stopniu ze przeklada sie to na widoczne bledy ostrzenia af.

kiedys to pomierzylem dosyc dokladnie - mozna sie zdziwic ze zaleznosc jest az tak duza.

ma te kompensacje mk3 i dx.
    - czyli nie powinny byc one wrazliwe.

czy ja ma c6d, c70d - teraz nie wiem.
    nizsze/starsze puchy nie maja, mk2 tez jeszcze nie mial.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    to nie jest mikroregulacja dla roznych temp barwnych tylko kompensacja temperatury barwowej w ukladzie AF.
    pomiar dleglosci zalezy od temp barwowej swiatla w takim stopniu ze przeklada sie to na widoczne bledy ostrzenia af.

kiedys to pomierzylem dosyc dokladnie - mozna sie zdziwic ze zaleznosc jest az tak duza.

ma te kompensacje mk3 i dx.
    - czyli nie powinny byc one wrazliwe.

czy ja ma c6d, c70d - teraz nie wiem.
    nizsze/starsze puchy nie maja, mk2 tez jeszcze nie mial.
    ale to nie ma interfejsu wyprowadzonego na cf-ny więc nie daje się regulować, konkurencja też nie pozwala grzebać w tym użytkownikowi, ogólnie to nie spotkałem się aby któryś z producentów udostępniał jakiekolwiek ustawienia z tym związane.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Dzięki.

Sprawdzę niedługo jak pracuje AF w 6D, choć niepokoją mnie te opinie o niepewnej i zmiennej pracy układu AF i coraz częściej jednak myślę o D750.

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Kiedyś do 40d podpoiłem sigme18-50/2,8 i zauważyłem że bez lampy ostrzy w punkt natomiast z lampą ma problemy. Na innych obiektywach tego nie było. dlatego tez kopiłem 17-55. Sprawdźcie czy ta przypadłość nie jest przypisana też tylko do pewnej grupy obiektywów.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Dzięki.

Sprawdzę niedługo jak pracuje AF w 6D, choć niepokoją mnie te opinie o niepewnej i zmiennej pracy układu AF i coraz częściej jednak myślę o D750.
    Myślę że D750 będzie miał zdecydowanie lepszy AF ale i cena jest znacznie wyższa...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ale to nie ma interfejsu wyprowadzonego na cf-ny więc nie daje się regulować, konkurencja też nie pozwala grzebać w tym użytkownikowi, ogólnie to nie spotkałem się aby któryś z producentów udostępniał jakiekolwiek ustawienia z tym związane.
    nie ma czegos takiego. kto by sobie dal z tym rade ?

to jest uklad kompensujacy barwe wbudowany na stale w ukladzie AF´.
    wiekszosc nie wie , ze cos takiego w ogole istnieje - i wiedziec nie musi.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Dzięki.

to poczytaj u żółtych bo w tym modelu o którym piszesz są ponoć problemy z af przy różnych temp. barwnych
    Jestem szumofobem

Strona 414 z 495 PierwszyPierwszy ... 314364404412413414415416424464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów