Strona 464 z 495 PierwszyPierwszy ... 364414454462463464465466474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 631 do 4 640 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

No właśnie przecieź to samo napisałem.

Dopiero zaczyna

Zastanawiam się nad zakupem 6d i mam pytanie o grip, jakie polecacie, a co omijać z daleka. Dzięki

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    Sorka, oczywiście myślałem o dolnoprzepustowym
    6d ma filtr dolnoprzepustowy, który ogranicza conieco rozdzielczość jak wiekszość aparatów. Nie ma tam nic nadzwyczajnego.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    6d ma filtr dolnoprzepustowy, który ogranicza conieco rozdzielczość jak wiekszość aparatów. Nie ma tam nic nadzwyczajnego.
    No właśnie chyba nie ma, aczkolwiek zdania są w tym temacie ponoć podzielone: Jak głupio wydać pieniądze na lustrzankę cyfrową – cz. 1 | FotoTok

Początki nałogu

I to na zdjęciach widać?
    Czy tylko w instrukcji wygląda lepiej ?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    No właśnie chyba nie ma, aczkolwiek zdania są w tym temacie ponoć podzielone: Jak głupio wydać pieniądze na lustrzankę cyfrową – cz. 1 | FotoTok
    Efekt mory w 6D mogę potwierdzić. Zdarza się sporadycznie i raczej nie jest problemem. Na pewno jednak 5D mk III jest aparatem bardziej trwałym i solidniej wykonanym. W mojej opinii 6D jest za bardzo plastikowy. Na szczęście obrazek jest dobry. W starej piątce i tak był lepszy

Uzależniony Awatar RTSiak

pastikowy slabo wykonany bla bla... a tak z ciekawosci komus juz sie rozpadlo w rekach 6d ze ciagle takie marudzenie jest? jak ktos ma rozwalic puche to bez roznicy czy to bedzie 5d3 czy 6d... jak chcecie pancerna puche to kupcie 7d albo 1dynke i przestancie marudzic ;]

6D ma bez żadnych wątpliwości zwykły filtr dolnoprzepustowy, taki jak prawie wszystkie lustrzanki miewały i mają. Bardzo niewiele modeli nie ma, i wtedy producent o tym zawiadamia. Czy jest jakikolwiek poważny tekst, nie o filmach tylko o fotografii, który tak twierdzi i jakos to uzasadnia? Wszelkie materiały Canona pokazują normalny filtr. Tego filtra nie można tak sobie po prostu wyrzucić przy tej matrycy.

Dyskusja na ten temat juz była, i już wyjaśniałem, że ten wymysł, że nie niby filtra brak, bierze się od kamerunów, którzy "odkryli", że 6D daje większy efekt pikselizacji czy mory w video. Tylko w video, czego powód jest zupełnie inny niż brak tego filtra.
    W fotografii 6D nie daje ma żadnej mory, która byłaby bardzo oczywista i częsta przy tej (bardzo umiarkowanej) gęstości matrycy, gdyby nie było filtra low-pass.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    ... W fotografii 6D nie daje ma żadnej mory...
    No tutaj się nie zgodzę
    Filtr takowy posiada, ale jest - jakby to wytłumaczyć- osłabiony
    To samo zdjęcie, raw, otwarte w kompie przez win 10 i DPP wygląda troszkę inaczej bo program canonowski od razu mi to ładnie niweluje, ale sama przeglądarka zdjęć kompa juz nie. Czasem pojawiają się prążki na ubraniach
    jako przykład http://zrcadlovkou.cz/wp-content/upl...hirt_video.jpg tego co czasem widzę bezpośrednio po otwarciu raw w standardowej przeglądarce
    kompa
    NIe przejmuję się tym bo w finalnym efekcjie przy konwersji na jpeg jest pięknie i czysto
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    No tutaj się nie zgodzę
    Filtr takowy posiada, ale jest - jakby to wytłumaczyć- osłabiony
    To samo zdjęcie, raw, otwarte w kompie przez win 10 i DPP wygląda troszkę inaczej bo program canonowski od razu mi to ładnie niweluje, ale sama przeglądarka zdjęć kompa juz nie. Czasem pojawiają się prążki na ubraniach
    jako przykład http://zrcadlovkou.cz/wp-content/upl...hirt_video.jpg tego co czasem widzę bezpośrednio po otwarciu raw w standardowej przeglądarce
    kompa
    NIe przejmuję się tym bo w finalnym efekcjie przy konwersji na jpeg jest pięknie i czysto
    Filtry faktycznie są różnej "mocy" w różnych korpusach czy raczej próg filtra jest przy wyższej albo niższej rozdzielczości. Ja bym prosił o filtry raczej minimalne, żeby pozbyć się większości przypadków, ale nie zamulać nadmiernie ostrości.
    Np. 5D1 wydaje się mieć słabszy filtr w stosunku do swojej dość rzadkiej matrycy, dzięki czemu zdjęcia wyglądają czysto i ostro, ale morę owszem można złapać.
    Pewnie w 6D też można, ale trzeba uważać czy patrzy się na faktyczny pełny RAW czy jpeg bez żadnej kompresji przez jakieś monitory, przeglądarki czy softwary. Jeżeli nie ma mory w DPP przy sporym powiększeniu, to nie ma mory.

Strona 464 z 495 PierwszyPierwszy ... 364414454462463464465466474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów