@zysk - nom, w wolnej chwili się z tym zdjęciem jeszcze pobawię

@słowiczek - hehe, lepiej nie łazić o 4-5 rano po lesie, jak się ma słabe serducho a co do 24. to tak, było robione w miejscu gdzie ostre słońce przebijało się przez koronę drzewa, gęś pięknie pozowała ale jest trochę mydła na tym zdjęciu, niestety czasem zapominam, żeby uważać przy F2.8 A jeśli chodzi o biektyw to przy poprzedniej puszce dało się zauważyć przesunięcie w stronę BF, teraz z nową będę musiała skalibrować, na razie jednak ciągle coś wyskakuje i nie mogę się za to zabrać. A na światło nic nie poradzę, pojechał człowiek na północ Europy, ale nie spodziewał się pogody z Hiszpanii. Poza tym wyjazdy to niestety ograniczenia czasowe i zachcianki fotografa najczęściej przegrywają z głodem i zmęczeniem pozostałych uczestników.

@2banan - dziękuję Zoo samo w sobie było ciekawe, choć miejscami trochę zaniedbane. To była moja 3 podróż na północ a dopiero tam mi się udało łosia zobaczyć (bydlaki są wielkie!). A statków może wrzucę coś kiedy indziej, mam tego trochę ale po kilku latach jak się patrzy na te zdjęcia to kwalifikują się tylko do powtórnej obróbki.